Miralem Pjanić nakon Grčke: Svi zajedno to možemo, volim te Bosno!

Bh. reprezentativac nakon Grčke

Miralem Pjanić nakon Grčke: Svi zajedno to možemo, volim te Bosno!

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić je odigrao zaista odličan meč protiv Grčke na Bilinom polju, ali je u drugom poluvremenu zaradio isključenje i malo je pokvario ukupni dojam.

Ipak, bez ikakve dileme fudbaler Juventusa je odigrao maestralan meč, baš kao i protiv Armenije prije tri dana.

Posebno je naravno impresivan pogodak kojeg je postigao iz slobodnog udarca, a nakon teškog meča u Zenici sjajni bh. veznjak se oglasio na društvenim mrežama.

Žali Pjanić za propuštenom šansom, ali ističe kako još ima dosta da se igra.

"Nažalost nismo osvojili tri boda. Hvala još jednom cijelom publici. Idemo dalje, glavu gore. Kvalifikacije su još duge i svi zajedno mi to možemo. Volim te Bosno", napisao je Pjanić na zvaničnom Facebook profilu.

Podsjetimo, Pjanić je sinoć asistirao Edinu Višći za prvi pogodak, dok je iz slobodnog udarca pogodio za prednost od 2:0.

Međutim, njegovo isključenje u nastavku dalo je krila Grcima koji su na kraju došli do jednog boda i ponovo su se provukli u duelu protiv BiH.

Pjanić govorio o crvenom kartonu

Veznjak reprezentacije BiH smatra da je prestrogo isključen.

O crvenom kartonu kojeg mu je holandski sudija pokazao nakon utakmice je rekao.

"Prestrogo sam isključen, nisam išao na to da ga udarim. Išao sam na loptu, a onda sam njega zakačio".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nadam se da ću igrati protiv Italije drugu utakmicu", dodao je popularni Mire.

Sigurno je da na njegove usluge Robert Prosinečki neće moći računati u narednom kolu kada budemo igrali sa Fincima, ali na UEFA-i je da odluči da li će biti kažnjen i za utakmicu protiv Italijana tri dana kasnije.

Top Komentari

Popaye
Hrvati izgube od Mađara i šta se desi poslije,prvi dolazi kapiten Modrić i kaže ne može to tako ja sam prvi kriv,onda dođe Rakitić pa Perišić sve stariji i najvažniji igrači daju izjave,ne bježe ne sakrivaju se,a u BIH Džeko pobjego sa Ibričićem u kafanu valjda ga sramota stati pred novinare a zapravo oni ga se boje bilo šta pitati,lik je prešetao dvije utakmice izgleda ko da mu je familija pomrla nema volje za životom,prepusti mjesto mlađima ako nemaš motiva budi čovjek ko Mandžukić i reci dao sam svoje sad je red na mlađima,ali ne to Džeko neće jer mu kvalifikacije služe da pije sa ekipom po Sarajevu.Dok je tako SP u Brazilu još dugo će biti jedino veliko takmičenje BIH.Do tada navijajmo protiv susjeda i komšija na veliim takmičenjima i tješimo se kad i ako izgube od nekoga pa će opet da se po BIH vijore zastave Brazila,Argentine ili Turske i Francuske kad eto sausjedi izgube finale svjetskog prvenstva a mi ni otići ne možemo na isto,al eto tješim se što oni izgube zamislite finale.Toliko o našem mentalitetu.
0 12
Popaye
Gdje je kapiten nestao???????? Sinoć pobjegao odmah poslije utakmice sa Ibričićem i ekipom...Sve dok se danima prije utakmica tulumari po Sarajevu nema tu rezultata,Džeko je odavno zaslužio da mu se kaže u lice ali niko ne smije.Ne može se tri dana piti u Sarajevu i otići u Zenicu igrati,pa Džeko nije mogao potrčati na terenu u ove dvije utakmice lik je non stop pijan kad dođe u BIH.Gdje su novinari da ga propitaju kako se ponaša ako je kapiten treba biti vođa i primjer.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi