Miralem Pjanić potpisao za Barcelonu!

Napokon je gotovo

Miralem Pjanić potpisao za Barcelonu! · Udarna vijest

E. Škorić

Nakon višemjesečnih pregovora, Miralem Pjanić danas je i zvanično postao novi igrač Barcelone.

Barcelona nije odustajala od Pjanića i duži period je na sve načine pokušavala da ga dovede, ali uglavnom nije bila spremna platiti u gotovini, pa je u posao od početka uključivala razne igrače.

Juventus je s druge strane inzistirao na tome da se u Torino pošalje 23-godišnji Arthur, ali Brazilac je bio najveća prepreka 'trejdu' jer je konstantno ponavljao kako želi da ostane u Barceloni. Na kraju je i pristao na transfer, a on je danas i završen.

I Pjanić i Arthur su u Torinu jučer odradili ljekarske preglede, a klubovi su danas ai ozvaničili cijeli posao. Pjanić, koji je prethodno igrao za Romu, Lyon i Metz, Juventus napušta nakon 171 utakmice u kojima je dao 22 gola i upisao 36 asistencija. Sa Starom damom je osvojio tri Scudetta, dva kupa i jedan Superkup Italije.

Barcelona je navela kako je Pjanić plaćen 60 miliona eura uz pet miliona bonusa, a kako je Pjanić potpisao ugovor na četiri sezone s otkupnom klauzulom od 400 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je Miralem Pjanić nakon Mehe Kodre tek drugi Bosanac koji će obući dres slavne Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Sretno Miraleme, da se uklopiš i napreduješ.
34 1
Vienner
Ciganlona dovela pojacanje :)
2 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije