Lucescu: Nismo sinoć igrali protiv Bešiktaša nego protiv reprezentacije...

Trener kijevskog Dinama

Lucescu: Nismo sinoć igrali protiv Bešiktaša nego protiv reprezentacije...

E. Škorić

Dinamo Kijev i Bešiktaš sinoć su u Bukureštu odigrali svoj prvi meč play-off Konferencijske lige. Uzvrat je na rasporedu 31. avgusta u Istanbulu, gdje će domaćini tražiti plasman u grupnu fazu.

Bešiktaš je u ovoj utakmici slavio sa 3:2, a trener Dinama Mircea Lucescu dao je interesantnu izjavu.

Trener kijevskog Dinama izjavio je da je iznenađen s prvih 11 Bešiktaša za utakmicu u Bukureštu. Mircea Lucescu smatra kako je utakmica najavljivana kao vrlo teška, s obzirom na to da su u turskom klubu "afrički nogometaši".

“Nisam igrao protiv Bešiktaša, nego protiv afričke reprezentacije! Imaju igrače iz Konga, Gambije, Gane, Angole! Jako je teško kada imate 11 igrača koji su ponikli u istom klubu igrati s njima. Imaju puno iskustva", poručio je Lucescu, pa je dodao:

"Ali unatoč svemu, zadovoljan sam svojim timom. Oni su iskoristili neiskustvo naših igrača i postigli golove. Bešiktaš je dobar tim. Ostvarili su transfere koji im mogu pomoći u Evropi i u prvenstvu".

Oglasi

Mi ćemo svoju priliku tražiti do kraja. Momčad je pokazala da ima potencijal. Mogli smo na kraju napraviti 3:2 za nas, ali oni su zabili gol. Uz više pažnje i iskustva mogli smo dobiti ovu utakmicu", istakao je.

Bit će pun stadion u Istanbulu. Tamo će biti luda i zapaljiva atmosfera. Nadam se da ćemo tu moći biti oprezniji i iskoristiti našu dobru organizaciju u napadu. Moramo odgovoriti iznimnim stanjem duha", rekao je Mircea Lucescu na konferenciji za novinare na kraju utakmice u Giulestiju.

Ipak, Lucescuu je zasmetao sudijski kriterij i smatra da se ukrajinska ekipa često nalazi na tapetu loših odluka sudija.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Prvaci smo po broju poništenih golova u evropskim takmičenjima. Ne mogu se svi sprdati s ekipom koja nema gledatelja na tribinama".

Za razliku od utakmice s Arisom iz Soluna od prošle sedmice, gledatelji su bili prisutni u znatno većem broju na Rapid areni, gdje Dinamo Kijev igra domaće mečeve u Evropi. Ovaj put je na tribinama bilo 7.000 navijača, a jedan dio ih je navijalo za goste iz Istanbula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi