Dvojac iz Bešiktaša je slavio pred očima Lucescua - nisu mogli da zaborave ono što je o njima rekao

Jedva su dočekali ovaj trenutak

Dvojac iz Bešiktaša je slavio pred očima Lucescua - nisu mogli da zaborave ono što je o njima rekao

E. Škorić

Turski Bešiktaš plasirao se u grupnu fazu Konferencijske lige, pošto je s ukupnih 4:2 u play-offu izbacio kijevski Dinamo.

Ukrajinci su svoj domaći meč prošlog četvrtka igrali u Poljskoj, a tada su poraženi sa 3:2. U revanšu su izgubili sa 1:0, a jedini gol postigao je Kamerunac Vincent Aboubakar.

Inače, Aboubakar i njegovi saigrači su se sjetili riječi trenera Kijevljana Mircee Lucescua, pa su ga odlučili dodatno isprovocirati nakon što su postigli pogodak za 1:0.

Naime, Lucescu je nakon prve utakmice izjavio da je njegov tim igrao "protiv afričke reprezentacije", s obzirom na veliki broj afričkih igrača u redovima turskog velikana.

Aboubakar je slavio gol tako što je otišao ispred Lucescua, a pratio ga je Gambijac Omar Colley. Četvrti sudija i linijski sudija odmah su reagovali, a Aboubakar je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton.

Oglasi

Lucescu je ostao nijem na klupi i nije reagovao na ovu vrstu provokacija od strane Bešiktašvih nogometaša.

Bešiktaš će danas saznati svog rivala u grupnoj fazi najnovijeg UEFA-inog klupskog takmičenja.

Tim iz Istanbula smješten je u trećem šeširu i nije nemoguće da ga žrijeb spoji sa bh. prvakom Zrinjskim koji se nalazi u četvrtom šeširu.

Osim Bešiktaša, u trećem šeširu su još Zorya, Astana, Genk, Bešiktaš, HJK, Legia Varšava, Spartak Trnava i Olimpija iz Ljubljane.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svoje debitanske nastupe u ovom takmičenju pored Zrinjskog imat će srbijanski Čukarički, islandski Breiðablik i ljubljanska Olimpija (Slovenija).

Utakmice prvog kola igraće se 21. septembra (četvrtak), a finale je na programu 29. maja 2024. godine na stadionu AEK-a u Atini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi