Zmajevi odradili posljednji trening pred Island, najveća Hadžibegićeva dilema je riješena
Zmajevi će sutra pokušati da kvalifikacije otvore sa pobjedom, koja bi sigurno mnogo značila za nastavak kvalifikacija

Selektor nije otkrio sastav za sutra

Zmajevi odradili posljednji trening pred Island, najveća Hadžibegićeva dilema je riješena

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Bh. reprezentacija sutra počinje svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Zmajevi će u prvom kolu igrati na Bilinom polju protiv Islanda. Večeras su bh. igrači odradili i posljednji trening pred ovaj meč, a najveća dilema koju je naš stručni štab imao je također poznata.

Izabranici Faruka Hadžibegića umjesto Bilinog polja, trenirali su u Trening centru N/FSBiH, što je bio slučaj i kod bivših selektora, da se sačuva teren, ali možda i „sakriju“ neke stvari od javnosti, ali i od protivnika.

Svi igrači koji su trenirali silno su motivisani da se nove kvalifikacije otvore pobjedom, te sa tri boda krenuti u pohod za plasman na Evropsko prvenstvo, što je i cilj. Iako oslabljeni za neke nogometaše, ipak predvođeni kapitenom Džekom, Krunićem, Dedićem, Demirovićem i ostalim nogometašima nadamo se da će sutra naša reprezentacija odigrati dobar meč te upisati pobjedu na početku kvalifikacija.

Osim igrača, sigurno da ništa manje nije motiviran ni naš stručni štab predvođen Farukom Hadžibegićem i njegovim pomoćnicima, koji će sutra u povratničkom debiju na klupi reprezentacije pokušati startati na pravi način, odnosno osvajanjem tri boda. 

Hadžibegić je mogao da računa na sve igrače osim Seada Kolašinca koji je povrijeđen stigao u Zenicu, te je trenirao po posebnom planu i programu.

Kolašinac je bio i najveća dilema pred meč protiv Islanda, ali i ona je riješena jer je Hadžibegić potvrdio da lijevi bek Marseillea neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu jer se nije dovoljno oporavio.

No, i dalje postoji nada da će Kolašinac biti spreman za meč protiv Slovačke koji naš tim očekuje već u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nema sumnje da će sutra igrači imati i veliku podršku s tribina, očekuju se lijep i sunčan, dan, a teren Bilinog polja spreman je za sutrašnji meč. Nikada prije nismo igrali protiv selekcije Islanda, a nadamo se da ćemo sutra u prvom srazu protiv ove selekcije upisati pobjedu.

Moguća postava za sutrašnji meč: Šehić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Miličević, Dedić, Hadžiahmetović, Krunić, Prcić, Stevanović, Demirović i Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi