Islanđani jedva čekaju početak meča: "Nikada ne otkrivate planove kako ćete naškoditi protivniku"
Video:Dino Kurbegović

Spremni za okršaj protiv BiH

Islanđani jedva čekaju početak meča: "Nikada ne otkrivate planove kako ćete naškoditi protivniku"

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra na Bilinom polju protiv Islanda utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon Zmajeva na stadionu u Zenicu press konferenciju održali su i Islanđani.

Prisutnim novinarima u press sali stadiona Bilino polje obratio se selektor reprezentacije Islanda, Arnar Vidarsson, koji je otkrio svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Vidarsson je na početku rekao da cilj reprezentacije Islanda nije da ove kvalifikacije koriste kao priliku da uigraju tim koji je doživio ozbiljnu smjenu generacija, već da će i u ovom ciklusu ići na plasman na EP.

"Svi igramo da pobijedimo. Mislim da imamo ista očekivanja kao BiH i Slovačka. Bili smo zadovoljni grupom koju smo dobili, ali to ne znači da nas čeka lagan put. Čeka nas sutra teška utakmica, svjesni smo snage koju ima BiH. Uzbuđeni smo što kvalifikacije počinju, imamo ista očekivanja kao i ostale ekipe iz grupe. Mislim da će grupa biti dosta izjednačena, a naravno da ćemo mi pokušati da pobijedimo svaku utakmicu. Nismo tu da pravimo ekipu za budućnost i odustajemo od kvalifikacija. Idemo na pobjedu u svakom meču", rekao je Vidarsson na početku.

Selektora Islanda pitali su da li vjeruje da njegova reprezentacija može sutra savladati BiH na Bilinom polju.

"U fudbalu možete pobijediti svaku utakmicu, ali možete i izgubiti svaku utakmicu. Kao što sam rekao znamo snagu BiH i kako su dobro igrali u Ligi nacija i osvojili tu grupu što dovoljno govori. No, u fudbalu uvijek postoje mogućnosti i ukoliko ne vjerujete u njih trebate ostati kući. Ovdje smo, jedva čekamo utakmicu, ali imamo mnogo poštovanja prema protivniku", dodao je.

Oglasi

Pored Vidarssona na press konferenciji bio je i iskusni reprezentativac te zemlje Aron Gunnarsson koji je također otkrio svoja očekivanja, te je odgovorio na pitanje od kojeg igrača BiH prijeti najveća opasnost njihovoj ekipi.

"Od cijele ekipe prijeti opasnost. Individualci ne pobjeđuju sami utakmice, to radi cijeli tim. Moramo imati dobru utakmicu ako želimo pobjedu, ne gledamo individualce i pripremamo se za cijeli tim što se tiče bh. ekipe", kaže Gunnarsson.

Otkrio je i gdje vide najveću šansu Islanda u sutrašnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nikada ne otkrivate svoje planove kako želite naškoditi protivniku jer se oni onda mogu pripremiti za to. Dobro smo se spremili, analizirali igru protivnika i jedva čekamo utakmicu i početak novih kvalifikacija. Bit će teška utakmica, ali mi jedva čekamo da počne", dodaje kapiten Islanda.

Podsjećamo, utakmica između BiH i Islanda igra se sutra na stadionu Bilino polju s početkom u 20:45 sati.

Top Komentari

PapaK
Finska je tvrdji protivnik i mnogo opasniji. Ako mozemo njih, zasto ne bi mogli dobiti Islandjane?
1 0
BHFLjiljan
Od ove izjave mi mozemo nesto nauciti. Vidite kakav ce znak na njihovoj zastavi. I sad sto on kaze moze se lahko sastaviti Kako oni rade drugim drzavama u politickom smislu. A do nas je da razmislimo I pripremimo bolju taktiku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi