Varešanović: Nismo opterećeni pozicijom, nas sada samo jedno zanima

Strateg Sarajeva pred novinarima

Varešanović: Nismo opterećeni pozicijom, nas sada samo jedno zanima

E. Škorić

FK Sarajevo će u subotu ugostiti Široki Brijeg u 20:30 sati na stadionu Koševo i ima priliku da nastavi sa dobrim partijama.

Sarajevo je u prošlom kolu pobijedilo ekipu Zrinjskog u Čitluku sa 3:2, pa je zauzelo drugo mjesto i prema riječima Mirze Varešanovića, tu žele ostati do kraja.

U subotu navečer igra se meč sa Širokim Brijegom, direktnim rivalom u borbi za Evropu. U FK Sarajevo vlada optimizam i Varešanović vjeruej da će pravim pristupom njegovi momci ostvariti novi trijumf.

"Treća utakmica u samo sedam dana. Jako zahtjevan ritam. Čeka nas sada neizvjesna utakmica protiv jako dobrog i kvalitetnog protivnika. Ako se vratimo u prošlost, sve utakmice Širokog i Sarajeva bile su jako neizvjesne do samog kraja, bez obzira gdje se igra. Imamo dobar niz, želimo ga produžiti jer nas samo pobjeda drži u borbu za Evropu. Ne mislimo da ispuštamo ovo mjesto do kraja", rekao je Varešanović na početku press konferencije.

Druga ili treća pozicija?

"Razmišljamo samo o mjesto koje vode u Evropu, a nismo opterećeni da li će to biti druga ili treća pozicija. Trenutno se nalazimo na toj poziciji i tu želimo biti do kraja. Najsretniji bih bio da završimo drugi, ali nećemo se previše time opterećivati".

"Ovo je velika pobjeda za nas, s obzirom da nam je protivnik bio Zrinjski, ekipa koja ne zna za poraz. Mi smo im nanijeli prvi poraz u ovom dijelu sezone i to kada je bilo najslađe. Ta utakmica nam je prošlost i sada nam je najvažnija sutrašnja. Moramo biti na nivou. U zadnjoj utakmici protiv Tuzle nismo bili na pravom nivou i nadam se da ćemo sutra popraviti utisak".

"Danas imamo još jedan trening u 17 sati. Imamo rovitih igrača, imamo tri igrača koji nisu trenirali od utakmice sa Tuzla City, tako da ćemo danas odlučiti i napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu. Nadam se da ćemo pogoditi sa sastavom. Ekipa koja sutra izađe dat će sigurno maksimum da bismo nastavili ovaj niz", dodao je Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novinarima se obratio i brazilski napadač Renan Oliveira koji je kazao da neće biti lako, ali svakako se nada da će Sarajevo doći do nove pobjede. Najavljuje nastavak borbe njegovog tima za Evropu nakon ne baš dobrog prvog dijela sezone.

Široki Brijeg trenutno je četvrti na tabeli s bodom manje od trećeg Sarajeva, što dovoljno govori o važnosti sutrašnjeg duela.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Sarajevu treba pravi strucnjak na klupi i da otjeraju ove takozvane HZ. To bi ih uzdiglo iznad ove lige.
1 3
Skender
Sarajevo ima trenera za duge staze. Bisu mi jasni oni idioti koji od samog pocetka napadaju nekog trenera ne gledajuci njegove rezultate koje postize. Kome su ti pametnjakovici sve u pocetku davali pomoc (od trenera)???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi