Mislavu Karoglanu su postavili pitanje o ostavci, rijeko ko se iznenadio odgovorom
Foto: Pixsell

Nakon novog poraza od Dinama

Mislavu Karoglanu su postavili pitanje o ostavci, rijeko ko se iznenadio odgovorom

Admin Čaušević

Hajduk je u pet dana izgubio dva puta od Dinama na Poljudu. Pitanje o ostavci u tom slučaju bi bilo neizbježno za bilo kojeg trenera Splićana, pa tako i za Mislava Karoglana. Ovaj put uslijedio je diplomatski odgovor.

Sa visokim ambicijama je ušao Hajduk u drugi dio sezone. Na Poljud je stiglo nekoliko pojačanja, najzvučnija su bila svakako Ivan Perišić i Josip Brekalo.

Karoglan je odradio vrlo dobar posao na kraju jesenjeg dijela sezone, međutim na proljeće su stvari krenule po zlu i Hajduk više ne liči na sebe.

Ako je poraz od Lokomotive bio iskra, dva domaća neuspjeha protiv Dinama su definitivno upalila požar i sve sluti da Hajduk čeka još jedna sezona bez titule.

Pristalice Hajduka su poslije drugog poraza, ovaj put u Kupu, tražile odlazak Karoglana, a mladi trener je slično pitanje dobio na pressici i dao je diplomatski odgovor.

Oglasi

"Ima mjesto gdje ja o tome pričam, neću o tome preko medija", kazao je Karoglan na pitanje da li je razmišljao o ostavci.

Preživio je Karoglan ligaški poraz od Dinama s kojim je znatno umanjio šanse za titulu, dok ostaje da se vidi da li će dočekati i derbi protiv Rijeke na Rujevici nakon eliminacije u Kupu.

Bijeli u posljednje vrijeme djeluju poprilično neuvjerljivo na Poljudu, pošto su ove polusezone izgubili i od Rijeke u direktnom obračunu protiv rivala za vrh.

"Da mi je neko rekao da ću gubiti na Poljudu, ne bih vjerovao", kazao je Karoglan na pitanje o slabim igrama na domaćem terenu.

O samoj Kup utakmici protiv Dinama i novom minimalnom porazu Karoglan je preuzeo krivicu na sebe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Jako težak poraz, pogotovo prvo poluvrijeme koju je proteklo u dominaciji Dinama. Dobro smo i prošli s tih 0:1. Malo smo se presložili u drugom dijelu, ali bez većih prilika. Ne bih analizirao igrače, ja sam izraziti krivac. Za prvo poluvrijeme ja sam jedini krivac."

I dok se Karoglan sinoć nije bavio analizom igrača, vjerovatno će se u narednim danima analizom njegovog posla baviti klupsko rukovodstvo. Neće biti iznenađenje ako dođe do nove trenerske promjene na Poljudu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi