Bosanac i Hrvat glavna tema Nenada Bjelice na press konferenciji, vijesti uopšte nisu dobre

Trabzonspor nema sreće na startu sezone

Bosanac i Hrvat glavna tema Nenada Bjelice na press konferenciji, vijesti uopšte nisu dobre

E. Čaušević

Fudbaleri Trabzonspora za vikend igraju veliki derbi protiv Galatasarayja u okviru drugog kola turske Superlige. Trener ovog tima Nenad Bijelica održao je danas press konferenciju pred ovu utakmicu, a za navijače Trabzona nije imao nimalo lijepe vijesti.

Trabzonspor je otvorio novu sezonu Superlige pobjedom na domaćem terenu protiv Antalyaspora sa minimalnih 1:0, no već u subotu ovaj tim očekuje gostovanje Galatasarayju.

Galata brani titulu prvaka Turske i sigurno je da će imati ulogu favorita, a dodatne probleme Trabzonu prave izostanci nekoliko bitnih igrača.

Bjelica se pojavio jutros pred novinarima i najavio je gostovanje u Istanbulu, a glavna tema bili su Edin Višća i Mislav Oršić koji sigurno neće biti u kombinaciji za susret protiv Galatasarayja.

Oršić je tek nedavno stigao u klub kao veliko pojačanje, a potom se teško povrijedio na treningu i pred njim je duga pauza. To je potvrdio i Bjelica, ali otkrio je da protiv Galate neće biti ni nekadašnjeg bh. reprezentativca Edina Višće.

Oglasi

Višća je zadobio lakšu povredu u prošloj utakmici zbog čega ga je Bjelica već na poluvremenu izveo iz igre.

"Edin Višća neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Galatasarayja i to je sada već sigurno. Oršić? Vijesti nisu nimalo dobre jer je ljekarski tim saopštio da će se u najboljem slučaju on na teren vratiti tek sredinom januara iduće godine", rekao je Bjelica.

Također, jedna od tema bio je i Manolis Siopis koji je zatražio odlazak iz kluba što je Bjelica danas potvrdio.

"Istina je da je on zatražio transfer. Objasnio nam je da je to zbog porodičnih razloga. Imali smo novi trogodišnji ugovor za njega, ali on je odlučio da ide i to je to".

Oglasi

Bjelica se nadovezao i na transfer rok i poručio da Trabzon nije završio s pojačanjima i da se očekuju dolasci još četvorice ili petorice igrača.

"Treba nam novi štoper. Tražimo i pojačanje u napadu, ali i veznom redu i krilnim pozicijama. Imamo plan dovesti 4-5 novih igrača i vidjet ćemo šta će biti na kraju", zaključio je hrvatski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S Trabzonom se povezuje već odavno Bruno Petković za kojeg se govori da je transfer iz Dinama završena stvar, no zvanične potvrde još uvijek nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi