Misterija je riješena: Da li je bila magija ili slučajnost gol Ronaldinha protiv Engleske 2002.

Rivaldo se oglasio 18 godina kasnije

Misterija je riješena: Da li je bila magija ili slučajnost gol Ronaldinha protiv Engleske 2002.

E. Čaušević

Ronaldinho se fudbaskom svijetu predstavio 2002. godine na Svjetskom prvenstvu kada je blistao u dresu Brazila.

Brazil je tada uspio da po peti put u historiji osvoji titulu prvaka svijeta, a Ronaldinho je bio jedan od ponajboljih igrača ovog tima. Svojim igrama je pokazao o kakvom igraču se radi, a godinu dana kasnije potpisao je za Barcelonu.

S Mundijala mnogi pamte okršaj Brazila i Engleske u četvrtfinalu kada su Karioke slavile sa 2:1. Junak je bio upravo Ronaldinho koji je postigao nevjerovatan gol iz slobodnog udarca.

Udaljenost je bila skoro 40 metara, a na golu Engleske bio je legendarni David Seaman. Svi su očekivali centaršut Ronaldinha, ali je on imao drugačiji plan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ronaldinho je postigao fantastičan gol za polufinale o kojem se i danas priča. Mnogi vjeruju da je to bila magija Brazilca, ali Englezi će vam uvijek reći da je slučajno zabio takav gol. Šta je istina nakon 18 godina otkrio je Rivaldo koji je tada bio udarna igla Brazila.

"Nakon meča Ronaldinho mi je rekao da je znao da Seaman ima naviku da napravi dva ili tri koraka naprijed kod slobodnih udaraca i odlučio je da pokuša da ga iznenadi. Za Ronaldinha jednostavno nema nemogućih zadataka", rekao je Rivaldo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi