Atalanta za 10 miliona eura dovela lijevog beka i ozbiljnu konkurenciju Seadu Kolašincu!

Stigao Bakker iz Leverkusena

Atalanta za 10 miliona eura dovela lijevog beka i ozbiljnu konkurenciju Seadu Kolašincu! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko dana zvanično je u Atalanti predstavljen bh. lijevi bek Sead Kolašinac, a sada je tim iz Bergama predstavio još jednog lijevog beka kojeg je platio deset miliona eura.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac, kao slobodan igrač napustio je Marseille i potpisao za italijansku Atalantu.

Bh. tenk tako će se po prvi put u karijeri okušati na Apeninima i Seriji A, a vidjet ćemo koliko će zaista igrati s obzirom na to da će konkurencija biti zaista snažna.

Naime, na poziciji lijevog beka gdje on igra već ga je dočekao Danac Joakim Maehle, a sada je Atalanta predstavila novo pojačanje na lijevom beku.

U pitanju je Nizozemac Mitchel Bakker koji je za 10 miliona eura stigao iz Bayer Leverkusena.

Oglasi

Ovaj 23-godišnjak je minule sezone na 40 utakmica u svim takmičenjima postigao četiri pogotka i podijelio dvije asistencije, te pružao sjajne partije u dresu Apotekara. 

Po potrebi može igrati i na poziciji stopera baš kao i naš Sead Kolašinac i vidjet ćemo kako će se njih dvojica zajedno s Maehleom uklopiti u tim i ko će se izboriti za najviše minuta na terenu.

On je karijeru počeo u Ajaxu iz kojeg 2019. godine odlazi besplatno u PSG, koji ga dvije godine nakon toga za sedam miliona eura prodaje Bayeru. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upisao je čak 61 nastup (nije postigao niti jedan gol), dok još uvijek čeka na debi u A selekciji. 

Što se Atalante tiče, besplatno su doveli još Adopoa iz Torina, dok su platili i pola miliona eura Partizanu za dolazak 19-godišnjeg napadača Vanje Vlahovića. 

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Bakker puno bolji igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi