Mlada Evertonova zvijezda odlučila za koju će reprezentaciju igrati
Tri reprezentacije su pokazale interes za 21-godišnjim ofanzivcem, ali njegov konačni odgovor se zna

Lookman imao tri opcije

Mlada Evertonova zvijezda odlučila za koju će reprezentaciju igrati

Mladi fudbaler Evertona Ademola Lookman je ove sezone dočekao šansu u svom klubu da pokaže šta zna, ali mu je minutaža i dalje ograničena.

Ovaj 21-godišnjak povremeno dobija šansu u Premier ligi gdje je nastupio na šest utakmica, ali se od njega tek očekuju prave stvari u godinama koje dolaze.

Lookman je engleskoj javnosti bio zanimljiv i po tome što je imao nekoliko opcija kada je u pitanju igranje za reprezentaciju. Ovaj mladić je rođen 1997. godine u Londonu, ali se špekulisalo da bi mogao zaigrati za Nigeriju, zemlju svog porijekla, najviše iz razloga što je konkurencija u Engleskoj paklena.

Osim toga, čak je bilo govora i da su mu Nijemci ponudili svoje državljanstvo na osnovu sjajnih partija koje je pružao na posudbi u RB Leipzigu, u kojem je proveo prošlu sezonu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ipak, britanski mediji javljaju da je Lookman definitivno odlučio da ostane vjeran Engleskoj za čiji je U-21 tim nastupao do sada. Nijemci i Nigerijci su vrebali Lookmana znajući da još uvijek nije debitovao za A tim i da ima mogućnost da se predomisli, međutim od toga neće biti ništa.

Ademola Lookman igra na poziciji lijevog krilnog napadača i za mladi tim Engleske je debitovao prije nešto više od godinu dana, a izvori tvrde da je njegova želja isključivo da obuče dres A selekcije Gordog Albiona.

Top Komentari

Heller
ne može se na osnovu jedne sezone dat deđavljanstvo i zaigrati, pričate gluposti, FIFA ima stroga pravila o naturalizaciji, min 5 godina igras u nekoj zemlji i tek onda možeš
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi