Slab meč na Stamford Bridge stadionu: Chelsea i Everton bez golova
Chelsea je nakon ovog remija pao na treće mjesto i polako posustaje u borbi za titulu.

Premiership, 12. kolo

Slab meč na Stamford Bridge stadionu: Chelsea i Everton bez golova

Fudbaleri Chelsea i Evertona podijelili su bodove u današnjem susretu 12. kola Premiershipa odigravši na Stamford Bridge stadionu meč bez golova.

Navijači na ovom susretu nisu mogli vidjeti previše uzbuđenja, ali izdvojit ćemo nekoliko prilika koje smo vidjeli na obje strane.

Everton je zaprijetio u 12. minuti preko Bernarda, ali njegov udarac odlazi pored gola. Uzvratio je Chelsea sredinom prvog dijela, ali Marcos Alonso nije bio precizan iz slobodnjaka. Do kraja prvog dijela meča Alonso je još jednom zaprijetio, ali Pickford je odbranio njegov udarac.

Gosti su i na početku drugog poluvremena prvi zaprijetili i to preko Sigurdssona, ali nije bilo promjene rezultata. Najbolju šansu Chelsea je imao u 60. minuti kada je pokušao Willian, ali pored gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plavci su nakon ovog remija pali na treće mjesto jer imaju 28 bodova, donosno dva manje od lidera Liverpoola i jedan od drugoplasirano Cityja koji ima i meč manje. S druge strane, Everton je na 9. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi