Nikakvo filozofiranje o fudbalu neće spasiti Mladena Krstajića

Otkaz spreman

Nikakvo filozofiranje o fudbalu neće spasiti Mladena Krstajića

M. Šljivak

Mladen Krstajić radi izuzetno skroman posao s reprezentacijom Bugarske. Njegova selekcija je osvojila dva boda u šest utakmica, a nakon domaćeg poraza od Litvanije (0:2) javnost u Bugarskoj traži njegov odlazak s klupe.

Selekcija Bugarske jučer je poražena od Litvanije s 2:0. Nakon ove utakmice javnost traži odlazak Mladena Krstajića s klupe i nezadovoljni su samo osvojena dva boda u šest odigranih utakmica.

Krstajić za sada nema namjeru da ode s klupe. Ipak, prepustit će odluku Fudbalskom savezu Bugarske.

"Sve nam je krenulo nizbrdo nakon crvenog kartona, a i do tada smo izgledali uplašeno. Pustit ću ljude u Savezu da rade svoj posao. Imam podršku Fudbalskog saveza", govori Krstajić i nastavlja:

"Možda ste imali velika očekivanja, no ovo je mlada ekipa koja je tek godinu dana zajedno. Danas smo možda i sagorili od prevelike želje za pobjedom. Morali smo igrati brže, daleko smo stajali od igrača. Imali smo i ogroman pritisak. Sve osim rezultata je bilo dobro", ističe Krstajić.

Oglasi

Po informacijama iz Bugarske 49-godišnji stručnjak je jednom nogom već van mjesta selektora. Pritisak je ogroman i vrlo vjerovatno da on neće ostati na ovoj poziciji.

Njegovo mjesto pikirao je Alexander Dimitrov. Ovaj stručnjak je uputio žestoke javne kritike prema Krstajiću i jasno cilja na njegovu poziciji.

Ovaj 47-godišnjak trenutno je selektor mlade selekcije Bugarske. Na tom mjestu je od 2019. godine, a ranije je radio i u svim ostalim omladinskim selekcijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mladen Krstajić je prije godinu dana preuzeo Bugarsku, a ranije je kao trener vodio Maccabi Tel Aviv i TSC, a bio je i selektor reprezentacije Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi