Slovenci pokazali kako treba s Fincima i došli na korak od EP, Mladenu Krstajiću više nema spasa
Foto - EPA

Kvalifikacije za EP

Slovenci pokazali kako treba s Fincima i došli na korak od EP, Mladenu Krstajiću više nema spasa

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Slovenije savladala je večeras u Ljubljani Finsku s 3:0. Dva gola za domaću selekciju postigao je Benjamin Šeško, a jedan Erik Janža za uvjerljiv trijumf i Slovenci su na korak od Evropskog prvenstva.

Slovenija je jako blizu plasmana na Euro u Njemačkoj. Večerašnjom pobjedom od 3:0 nad Finskom selekcija Matjaža Keka došla je u izuzetno dobru poziciju pred završne tri utakmice kvalifikacija.

Pitanje pobjednika Slovenci su riješili već nakon pola sata igre. U 16. minuti Daniele Orsato je pokazao na bijelu tačku, a Benjamin Šeško je siguran s 11 metara za 1:0.

U 28. minuti Slovenija je stvorila dva gola prednosti. Šporar se izborio za loptu, šalje je za Šeška koji mirno završava akciju za sigurnih 2:0.

Mogla je prednost Slovenaca biit i veća, no promašeno je dosta šansi, da bi Finska tek u drugom poluvremenu uspjela napraviti nešto više i stvorila je nekoliko prilika koje nije završila golom.

Tačk na ovaj meč stavljena je u nadoknadi. Erik Janža je iskoristio priliku i postavio je konačnih 3:0.

Slovenci su prvi na tabeli nakon sedam odigranih utakmica i imaju 16 bodova. Iza njih je Danska s 13, a Finska ima 12.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mladen Krstajić će nakon nove blamaže selekcije Bugarske teško ostati na mjestu selektora ove zemlje. Bodove iz Sofije odnijela je Litvanija koja je slavila rezultatom 2:0.

Bugari su bez pobjede u kvalifikacijama iz šest odigranih susreta. Osvojena su dva boda i zauzimaju posljednje mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi