Mladi bh. talenat u debiju za Dinamo oduševio i osvojio trofej: "Nije moglo biti ljepše"

Petar Sučić uspješno startao u dresu Dinama

Mladi bh. talenat u debiju za Dinamo oduševio i osvojio trofej: "Nije moglo biti ljepše"

Eldar Ganibegović

Mladi bh. reprezentativac Petar Sučić sinoć je debitovao za Dinamo u finalu Superkupa Hrvatske i odmah je osvojio trofej pošto je njegov tim slavio s 1:0.

Dinamo Zagreb sinoć je s 1:0 slavio protiv Hajduka na Maksimiru i osvojio Superkup Hrvatske za 2023. godinu.

Na ovoj utakmici za Dinamo je debitovao i 19-godišnji bh. talenat Petar Sučić koji se na Maksimir vratio nakon posudbe u Zrinjski.

Šansu je dobio u 84. minuti kada ga je Igor Bišćan na teren poslao umjesto Mišića, a nije krio svoje oduševljenje u izjavi nakon utakmice.

"Fenomelan osjećaj, nije mogao biti ljepši način za debi. Utakmica je bila tvrda, ekipe su došle s namjerom čvrsto se braniti, ali mi kod kuće nastojimo igrati napadački fudbal. Tako je uglavnom i bilo. Oni su se dobro branili, ali uspjeli smo zabiti taj gol i mislim da smo zasluženo pobijedili", kazao je Sučić nakon utakmice.

Oglasi

Riječi hvale za njega imao je i sam trener Dinama, Igor Bišćan, koji je poručio:

"Sučić? Pronašli smo igrača koji može raditi dobre stvari za momčad. On je svoje povjerenje zaslužio radom i ponašanjem na pripremama. Ovo je bila lijepa prilika da se vidi da vjerujemo u njega. Pokazao je da je spreman ući u ovakvoj utakmici i zamijeniti Mišića, koji nam je jako bitan."

Petar Sučić inače je dijete bugojanske Iskre, no još 2019. godine je kao 15-godišnjak stigao u Zrinjski. Dinamo ga je kupio u januaru 2022. godine za 200 hiljada eura, no već u ljeto prošle godine se vratio u Zrinjski na posudbu, a sinoć je došlo vrijeme za debi u regionalnom gigantu. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prošle sezone je ovaj tinejdžer u dresu Zrinjskog igrao čak 37 puta i upisao jednu asistenciju, te osvojio duplu krunu s Plemićima. 

Ovaj sjajni zadnji vezni rodom iz Livna je i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine gdje je nastupio četiri puta, a ima i 16 nastupa za juniorsku selekciju, te još čeka na prvijenac u dresu domovine. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Jedan je vlatko glavas!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti