Mladi Italijan sanja da postane kao Edin Džeko

Semprini je tek na početku

Mladi Italijan sanja da postane kao Edin Džeko

Edin Džeko nije idol samo mladim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine i regiona, već i mnogih tinejdžera širom Evrope.

Jedan od onih koji sanjaju da jednoga dana postanu poput Dijamanta je i Mauro Semprini, malo poznati 18-godišnjak koji nastupa za mladi tim italijanske Entelle, koja se takmiči u Primaveri.

Semprini igra na poziciji napadača i postigao je gol protiv vršnjaka Rome (1:1), a potom je dao izjavu za italijanske medije.

Ovaj 18-godišnjak je od malena navijač Rome, čije utakmice i danas prati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"San svakog Rimljanina je postati kao Francesco Totti, ali na svojoj poziciji želim napredovati i jednoga dana biti kao Edin Džeko", rekao je Semprini.

Edin Džeko je ove sezone postigao čak 33 pogotka za Romu u svim takmičenjima i nije čudo što njegova popularnost među navijačima ovog kluba raste iz dana u dan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije