Mladi napadač Porta dobio novi ugovor i najveću otkupnu klauzulu u historiji portugalskog fudbala

Velika nada

Mladi napadač Porta dobio novi ugovor i najveću otkupnu klauzulu u historiji portugalskog fudbala

Fabio Silva je potpisao novi ugovor sa Portom i sada ima najveću otkupnu klauzulu u historiji portugalskog fudbala, prenosi Record.

Vijest da je talentovani 17-godišnjak produžio saradnju sa Portom saopštio je predsjednik kluba Pinto da Costa tokom svečane manifestacije na kojoj je mladi Silva dobio nagradu za "otkriće godine".

"Otkriće godine, Fabio Silva, je dječak koji je sa 16 godina već osvojio evropski naslov, bio državni prvak. Već se proslavio u Portu, a sa 17 godina je postao najmlađi strijelac gola za naš klub u službenim utakmicama. Nije bio prvi koji je postigao gol sa 17 godina, bio je peti, ali najmlađi... Iako je tako mlad osjeća da pripada u Portu i inisistirao je da prije nego što primi naradu produži ugovor sa klubom", istakao je Pinto da Costa.

Record tvrdi da je sa novim ugovorom Fabio Silva dobio i novu otkupnu klauzulu - od 125 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Očigledno u Portu imaju velike planove sa mladim napadačem koji je ove sezone već upisao 10 nastupa za prvi tim, a uspio je postići i dva gola.

Ugovor mladog Silve sa Portom je prije produženja važio do 2022. godine, a za sada nema službenih informacija koliko je isti produžen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi