Mladi nogometaš Atalante završio u bolnici, teško je bolestan i prijatelji se već opraštaju od njega

Tragedija

Mladi nogometaš Atalante završio u bolnici, teško je bolestan i prijatelji se već opraštaju od njega

E. Škorić

Mladi nogometaš iz Atalante, Andrea Rinaldi, bori se za život nakon što je pretrpio aneurizmu mozga.

Rinaldi sljedećeg mjeseca puni 20 godina, a u petak se razbolio i primljen je na odjel intenzivne njege bolnice u Vareseu.

Navodi se da je u "jako teškom i ozbiljnom stanju", ali da nije umro, kako se pojavilo u nekim izvještajima u italijanskim medijima.

Njegovi prijatelji i saigrači mu upućuju riječi podrške na društvenim mrežama, neki doslovno kao da se opraštaju od talentovanog nogometaša koji je ponikao u Atalanti, a jednu takvu ostavio je i Salvatore Elia:

"Sve ovo je nadrealno. Nemoguće je i misliti kako je sve ovo istina. Ponekad sudbina pravi loše šale. Bilo mi je zadovoljstvo da te upoznam i da budem dio tvog života. Volim te prijatelju", napisao je Elia.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sličnih poruka je mnogo, ali Andrea je još živ, mada je očito da mu samo čudo može pomoći. Svi se u ovom trenutku mole i vjeruju u njegov spas.

On je ovu sezonu igrao na posudbi u Legnanu koji se takmiči u grupi B Serije D. Za ovaj tim je odigrao 23 meča i postigao je i jedan gol.

Top Komentari

Malilav22
A nije tragedija što godišnje u Africi preko 5 milijona djece umiru od Glad i bolest sto se danas jednostavno moze izlijecit ? Mada ihre neki poznati lik u 50toj godini velika tragedija za medije a koga boli briga za bijedu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije