Mladost se ispromašivala, ali ipak savladala Krupu

Minimalna pobjeda domaćeg tima

Mladost se ispromašivala, ali ipak savladala Krupu

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Mladost je u 22. kolu Premijer lige BiH savladala Krupu sa 1:0 i došla je do veoma bitnih bodova u borbi za ostanak u društvu najboljih bh. ekipa.

Otvoreno su oba tima ušla u ovaj meč. Hiroš nakon tri minute prijeti Kolaku koji brani, a na drugoj strani Jelić šutira u Velića.

Nedim Hadžić u 16. minuti propušta veliku šansu. Pogrešku odbrane Krupe ne koristi napadač domaćih i iz izgledne pozicije šutira preko gola.

Hadžić pet minuta kasnije ima novu šansu. Ovog puta je previše sebičan i nije želio dodati loptu usamljenom Dediću, koji u nastavku akcije dolazi do lopte i šutira pored gola.

Mladost do zasluženog vodstva stiže u 24. minuti. Amer Hiroš je napravio sve sam, šutirao je, a lopta od Makitana odlazi u mrežu za prednost od 1:0.

Domaći sastav je i nakon gola bio bolji. Međutim, do kraja prvog dijela nismo vidjeli prave šanse i na odmor se otišlo vodstvom Mladosti od 1:0.

Oglasi

I nastavak meča donosi otvorenu igru sa obje strane. Kolak u 49. minuti skida šuta Alića, a četiri minuta kasnije Krupa je pred golom Mladosti, ali napadači gostiju kasne na ubačaj.

Novi veliki promašaj Nedim Hadžić ima u 55. minuti. Dedić ga je sjajno uposlio, mladi napadač je oči u oči sa Kolakom, ali šutira pored gola. Realizacija je očigledno ogroman problem za Hadžića.

Dedić je bio veoma raspoložen za igru. Kreirao je potom šanse za Hiroša i Dejanovića, ali Kolak je bio najzaslužniji što prednost Mladosti nije bila veća.

Tek u 72. minuti Krupa dolazi do nove šanse pred golom Mladosti. Udarac Eraka je međutim lagan plijen za Velića.

Golman gostiju Kolak je zaslužan što Krupa nije doživjela pravu katastrofu u Doboj Kaknju. U 81. minuti skida novi zicer Hadžiću, da bi u nastavku akcije odbranio udarac i Ćerimagića.

Oglasi

Do kraja je ostalo 1:0, pa je Mladost stigla do velika tri boda.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Mladost - Krupa 1:0

FK Mladost: Velić, Alić, Šabanović, Sadiku, Hadžić, Hiroš, Dedić, Dejanović, Mahmić, Jusić, Begić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa: Kolak, Karišik, Makitan, Rakić, Jović, Palić, Muminović, Galić, Ćivić, Vukmanović, Mandić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Broj 10 i 99 u Mladosti i br. 14 u Krupi. Strasni igraci!
2 0
Sarbit2019
Odlicno sada FK Sarajevo igra 7 utakmica na Kosevu od 11 u zavrsnoj fazi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi