Amerikanci i fudbal kao nebo i zemlja: Messi zabio gol, a reakcija navijača je posebna priča

Moraju još puno da uče

Amerikanci i fudbal kao nebo i zemlja: Messi zabio gol, a reakcija navijača je posebna priča

Haris Zilić

Lionel Messi je odlučio da karijeru nastavi u MLS-u čime je još digao nivo fudbala u SAD-u. Sam dolazak Messija u Inter Miami puno će značiti na promociji fudbala u SAD-u.

Nakon što je ranije osvojio Liga kup, Argentinac je u subotu navečer debitovao u MLS-u, a njegova ekipa je igrala protiv New York Red Bulla.

Messi je u igru uša u 60. minuti, a u 89. minuti postigao je prvi gol u MLS-u.

Čini se da Amerikanci još ne razumiju fudbal i da nemaju tu strast i trebat će im još dosta vremena da se nauče pravu fudbalsku strast.

Na poznatom Times Squareu utakmica NY Red Bulla i Inter Miamjia pratila se na velikom platnu, a većinom su tu bili fanovi Lionela Messija.

Oglasi

Kada je Argentinac postigao prvijenac nastupio je kraći aplauz i nakon toga pozorišna atmosfera koja je vladala toom cijele utakmice.

Amerikanci trebaju mnogo da uče, a Messi će sigurno pružati još svojih čarolija u MLS-u.

U SAD je došao da uživa sa porodicom i da uživa u fudbalu.

Svakako je Argentincu od velike koristi što sa sobom ima saigrače iz svog "prime timea" pošto su s njim u ekipi Jordi Alba i Sergio Busquets.

Otkako je stigao u SAD, bivši član Barcelone je skupio ukupno devet nastupa za svoj novi klub te je postigao 11 golova.

Na kraju je Inter slavio sa 0:2, ali je i dalje prikovan za dno tabele na Istočnoj konferenciji i plasman u play-off se čini nedokučivim, ali sa ovakvim Messijem ništa nije nemoguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi