Mogući protivnik Zmajeva u finalu baraža u ogromnim problemima

Direktor Saveza potvrdio loše vijesti

Mogući protivnik Zmajeva u finalu baraža u ogromnim problemima

A. Čaušević

Ukoliko izbaci Sjevernu Irsku Bosna i Hercegovina će u finalu play-offa za odlazak na Evropsko prvenstvo igrati protiv boljeg iz duela Irske i Slovačke. 

FS Irske prijeti odlazak u stečaj što su potvrdili i čelni ljudi te organizacije. Generalni driektor Paul Cooke je pozvao na partnerstvo između Saveza, irskih banaka, vlade i UEFA kako bi se riješio ovaj problem.

Na press konferenciji poslije generalne skupštine Cooke je kazao kako je prodaja dijela vlasništva nad Aviva stadionu moguće riješenje, te da je FAI-u potrebno najmanje 50 miliona eura.

"Razgovaramo sa našim dioničarima. Ako ti pregovori stanu, onda bi moglo doći do insolventnosti. To bi moglo značiti odlazak u stečaj", rekao je Cooke.

U slučaju odlaska u stečaj Irci više ne bi mogli igrati međunarodne prijateljske utakmice i upitan bi bio i izlazak irskih klubova u UEFA-ina klupska takmičenja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"To su najteže posljedice. Okončani bi bili i svi sponzorski ugovori", dodao je Cooke.

Odlazeći predsjednik Donal Conway je dodao kako je situacija u Savezu "sumorna, ali popravljiva te da je Izvršni odbor morao preuzeti odgovornost zašto nije radio bolje.

Top Komentari

Leo
Eto nama sija Sunce...
2 0
bosanac
Valja doc do finala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti