Selektor Sjeverne Irske već razmišlja o finalu protiv Republike Irske?

Selektor Sjeverne Irske već razmišlja o finalu protiv Republike Irske?

E. Škorić

Potencijalno finale baraža u Ligi nacija je i ono između dvije Irske, a to je želja očigledno mnogih.

Michael O'Neill, selektor Sjeverne Irske, očigledno želi da igra finale protiv Republike Irske. Podsjećamo, u polufinalu u Zenici igraju BiH i Sjeverna Irska i pobjednik tog meča koji je na programu 26. marta, odmjeriće snage s pobjednikom duela Slovačka - Republika Irska.

O'Neill se sada našalio kako će natjerati Jamesa McCleana, inače reprezentativca Republike Irske, da radi dvostruke treninge uoči potencijalnog finala play-offa između dvije Irske.

McClean je igrač Stoke Cityja, čiji menadžer je upravo selektor Sjeverne Irske O'Neill, a zanimljivo da je prije dresa Republike Irske, nosio dres U21 reprezentacije Sjeverne Irske. Za Irsku je sakupio 65 nastupa i postigao je 10 golova.

O'Neill je u šali kazao kako će učiniti sve da iscrpi svog krilnog nogometaša kako bi na taj način oslabio Republiku Irsku ukoliko naravno dvije selekcije izbore finale baraža za odlazak na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vjerovatno ćemo ga natjerati da radi dvostruke treninge cijele sedmice ili da trči 20 kilometara dnevno", nasmijao se O'Neill, koji je inače izbjegavao direktna pitanja o mogućem sudaru sa Ircima.

Mi se ipak nadamo da O'Neill neće vidjeti finale i da će se Ircima ili eventualno Slovacima u finalu pridružiti Zmajevi.

Top Komentari

Benjamingst
Normalno razmisljanje S Irske. Nasi momci ce uz Roberta pored mali ekrana da prate Hrvatsku I da Dzeko I ostali BiH igraci po Instagramu da se dive kako HR igra dobro, uz kolace, cevape, pivu I muziku.
9 0
starmac
Slovaci ce izbaciti Irsku.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi