Potencijalni rival Zmajeva u baražu u potpunom haosu, a ministar sporta poručio: Ne zanimate me...
Foto - EPA

Irci u ogromnim problemima

Potencijalni rival Zmajeva u baražu u potpunom haosu, a ministar sporta poručio: Ne zanimate me...

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine preko baraža će tražiti plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

Protivnik u polufinalnom duelu je selekcija Sjeverne Irske, dok ćemo u eventualnom finalu za protivnika imati pobjednika duela između Irske i Slovačke.

Nekoliko mjeseci pred baraž u Fudbalskom savezu Irske vlada potpuni haos. Savez je pred bankrotom i traži hitnu pomoć od države vrijednu nešto više od 10 miliona eura.

Međutim, za sada je neće dobiti, pa u FAI vlada poprilična zbrka.

"Nismo u mogućnosti da damo novac Fudbalskom savezu. Ne postoji način da to napravimo, a i dobili smo ozbilne preporuke da to ne činimo", rekao je ministar sporta Irske Shane Ross.

Priznao je kako je Fudbalski savez u veoma teškoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"FAI je u veoma ozbiljnoj situaciji. Stvari su jako loše, ali sami su sebe doveli u takav položaj. Mene interesuje samo budućnost irskog fudbala, a ne budućnost Saveza. Uradili su neke stvari koje nije lako progutati i upropastili su sve ono što je napravljeno. Ponavljam, ne interesuje me Savez, interesuje me dobro irskog fudbala", dodao je Ross.

Situacija za Irce za sada ne izgleda nimalo dobro, a vidjet ćemo kako će se ona dalje razvijati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi