Liverpool je "okrenuo leđa" jednom od glavnih sponzora, a sve zbog Salaha i njegove vjere

Redsi ispoštovali svoju zvijezdu

Liverpool je "okrenuo leđa" jednom od glavnih sponzora, a sve zbog Salaha i njegove vjere

Edmir Škorić

Danski pivski brend Carlsberg jedan je od sponzora Liverpoola i njegov logo nalazi se uvijek na portfoliu uz fotografiju zvijezde Redsa koja dobije nagradu za igrača utakmice, ali ovaj put je napravljen izuzetak.

Ove sezone su laskavo priznanje za igrača utakmice dobili Dominik Szoboszlai, Darwin Nunez i Alisson Becker, a u četvrtoj utakmici u Premier ligi pobjedu odnosi Mohamed Salah.

Egipćanin je odigrao sjajnu utakmicu u gostima kod Wolverhamptona u subotu u kojoj je njegov tim slavio sa 3:1. Zapravo, bilo je dosta problema za goste, koji su gubili od sedme minute, ali su u nastavku u potpunosti nadigrali Wolvese.

Mohamed Salah je imao dva ključna pasa za dvije asistenije. Prvo je proigrao sjajno Gakpa u 55. minuti, kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara loptu gurne u praznu mrežu, a zatim je u 85. proigrao Robertsona. U nadoknadi je autogolom Buena riješeno pitanje pobjednika.

Liverpool je u pet mečeva ostvario četiri pobjede uz remi na startu sezone protiv Chelseaja i sa 13 bodova Redsi su se smjestili na treće mjesto premierligaške tabele. Na vrhu je Manchester City s 15, dok Tottenham poput Liverpoola ima 13 bodova. Slijede Brighton sa 12, Arsenal i West Ham sa po 10 bodova...

Oglasi

Nakon utakmice, Salah je proglašen za igrača utakmice, a Liverpool je onda napravio potez za svaku pohvalu. Klub je, naime, ispoštovao Salaha i poštujući njegovu religiju (islam) maknuo sa porftoliga logo Carlsberga.

Očigledno, Liverpool je pokazao veliko poštovanje prema Salahovoj vjeri, koja se bori protiv konzumiranja alkohola. Nije tajna da je Carlsberg popularna kompanija za proizvodnju piva u Evropi. A Salah kao musliman ne može se koristiti kao ambasador za brend koji proizvodi alkohol.

U posebnoj objavi, Liverpool je potvrdio da je Salah sada postigao 188 golova i 78 asistencija u 310 utakmica za klub. On apsolutno zaslužuje svo poštovanje koje može dobiti.

Liverpool je jedan od najvećih svjetskih klubova i kao takav trudi se imati razumijevanje za sve - i svoje igrače i navijače, a nekim potezima dodatno "kupuju" i one neutralne nogometne fanove, naročito u islamskim zemljama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi će idućeg vikenda ugostiti West Ham na svom Anfieldu, ali prvo ih u četvrtak čeka gostovanje austrijskom LASK-u u grupnoj fazi Evropske lige.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije