Prvo Klopp, a sada i Salah: Zna se u koji klub ide, sa Srbinom će biti dio "atomskog" napada

Na stolu ima ponudu koja ne odbija

Prvo Klopp, a sada i Salah: Zna se u koji klub ide, sa Srbinom će biti dio "atomskog" napada

E. Čaušević

Jurgen Klopp potvrdio je nedavno da će na kraju sezone napustiti Liverpool, a mnogi smatraju da je to kraj jedne ere na Anfieldu i da bi isto mogao da uradi i Mohamed Salah. Egipćanin ima na stolu ponudu koju će teško odbiti i čini se da je pred Redsima na ljeto nemoguća misija da pokušaju zadržati Salaha u klubu.

Salah je u Liverpool stigao na ljeto 2017. godine iz Rome za 42 miliona eura i to je jedan od najboljih poteza u historiji kluba. Egipćanin je zlatnim slovima ispisao historiju kluba s Anfielda, ali mnogi smatraju da bi uskoro moglo doći do rastanka.

Poznato je da je Liverpool prošlog ljeta jedva zadržao Salaha u svojim redovima jer je on imao astronomsku ponudu iz Saudijske Arabije, odnosno Al Ittihada koji mu je davao bogatstvo da dođe u taj klub.

No, na kraju je Salah odlučio da ostane u Engleskoj, ali nakon svega što se dešava u Liverpoolu teško je očekivati da će ga ovaj klub uspjeti zadržati i na kraju ove sezone.

Sve je počelo objavom Jurgena Kloppa da na ljeto sigurno napušta Liverpool, te se sada svi pribojavaju da će isto napraviti i Salah. Iako je transfer u Al Ittihad stvar prošlosti sada Egipćanin na stolu ima ponudu drugog saudijskog kluba.

Oglasi

Engleski mediji pišu da se u igru uključio i Al Hilal koji će ponuditi Salahu još više novca od Al Ittihada. U prilog im ide što će Salah ući u zadnju godinu ugovora s Redsima i nadaju se da bi ga Liverpool mogao prodati za 100 miliona eura što je znatno manja cijena nego prošlog ljeta.

No, vlasnici Al Hilala će se maksimalno na ljeto posvetiti Salahu i spremni su na sve da dovedu Egipćanina i stvore "atomski napad".

Al Hilal u sastavu već ima Neymara i Aleksandra Mitrovića, te žele dovesti i Salaha kako bi stvorili jedan od najboljih napada na svijetu. Iako je Neymar povrijeđen i ove sezone skoro da nije igrao od Brazilca se tek u narednoj očekuje da opravda očekivanja.

S druge strane Mitrović je postao glavna zvijezda Al Hilala sa 25 golova na 26 utakmica, a dolazak Salaha sigurno bi bio još jedan nestvaran transfer ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je i ljetos bio na ivici da prelomi i ide u S. Arabiju, ali je na kraju ostao u Engleskoj. No, nakon što je Klopp odlučio da ide mnogi smatraju da će i Egipćanin spakovati kofere i prihvatiti ponudu za višegodišnji ugovor od preko 300 miliona eura.

Ovaj 31-godišnji fudbaler je s Redsima osvojio skoro sve što je mogao i trag koji je ostavio na Anfieldu je neizbrisiv. On je na 332 utakmice zabio čak 204 gola i dodao 88 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Hidžap party league
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi