Noćna bomba s Ostrva: Salah rekao ''da'', slijedi potpis vrijedan 600.000 eura sedmično

Uskoro i službeno

Noćna bomba s Ostrva: Salah rekao ''da'', slijedi potpis vrijedan 600.000 eura sedmično

Admin Čaušević

Mohamed Salah je odlučio gdje će nastaviti karijeru. 

O Salahu i razlazu s Liverpoolom se dosta pisalo proteklih sedmica, a mnogi su vidjeli Egipćanina kako odlazi s Anfield Roada.

Sjajani ofanzivac je u dresu Redsa doživio svjetsku slavu i postao jedan od najboljih igrača svijeta, a tu namjerava i ostati.

Mirror je u noći sa subote na nedjelju plasirao vijest da je Salah rekao ''da'' novoj ponudi Liverpoola i da će i dalje nositi dres slavnog engleskog kluba.

Salah će prema novom ugovoru zarađivati 600.000 eura sedmično te će od njega u Premiershipu plaćeniji biti samo Cristiano Ronaldo.

Radi se o trogodišnjem ugovoru s opcijom produženja za još jednu sezonu što znači da ovaj 29-godišnjak namjerava zavšiti karijeru kao fudbaler Liverpoola.

Bivši fudbaler Rome je ove sezone bio fantastičan sa 28 golova na 37 utakmica, a prema dosadašnjem ugovoru zarađuje 200.000 funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom na kvalitet i igre kakve prikazuje nije i čudo zašto je Salah tražio mnogo više od trenutne plate pa su u Liverpoolu odlučili i da udovolje njegovim zahtjevima.

Sa Salahom na čelu Redsi su proteklih sezona osvojili Ligu prvaka i Premiership, a do kraja ove takmičarske godine mogu još do tri trofeja nakon što su ranije osvojili Liga kup.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne bi mu ja dao te pare da je najbolji igrac svih vremena,samo ce poremetiti atmosferu u klubu jer ce imati 5x vecu platu od drugih,a ni od koga nije toliko bolji...juce se nije vidio.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi