Mohamed Salah potpisao najveći ugovor u historiji Liverpoola
Foto - Liverpool FC

Najplaćeniji fudbaler ikad

Mohamed Salah potpisao najveći ugovor u historiji Liverpoola

M. Šljivak

Mohamed Salah potpisao je novi ugovor s Liverpoolom u čijim redovima će ostati do ljeta 2025. godine.

Nakon višemjesečnih pregovora egipatski fudbaler je konačno uspio dogovoriti uslove oko ostanka na Anfieldu i on će postati najplaćeniji fudbaler u historiji Liverpoola.

"Sretan sam što sam potpisao novi ugovor s klubom. Ponosan sam i nadam se da ćemo osvojiti još dosta trofeja zajedno", rekao je Salah.

Engleski mediji tvrde da će Salah na sedmičnom nivou zarađivati oko 400.000 funti, odnosno nešto više od 20 miliona funti godišnje.

Za kompletan novi ugovor egipatska superzvijezda će uzeti više od 60 miliona funti, a u dogovor nisu uključeni svi bonusi koji sigurno postoje u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor je potpisan na grčkom ostrvu Mykonos gdje Salah odmara od naporne sezone u kojoj je proglašen za najboljeg fudbalera engleske Premier lige.

Salah je od 2017. godine član Redsa za koje je odigrao 254 utakmice uz 156 postignutih golova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...s obzirom na pokazano u finalu LP i dva zicera koja je fulio ne zasluzuje vise od 250 hiljada...covjek duplo vise zaradjuje od Van Dijka koji je bitniji igrac...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi