"Moje srce je plakalo za njim, on je umjetnik koji je odbacio umjetnost na loš način"
(Foto: EPA)

Dino Zoff ne može da prežali Gazzu

"Moje srce je plakalo za njim, on je umjetnik koji je odbacio umjetnost na loš način"

Midhat Šljivak

Paul Gascoigne jedan je od najkontroverznijih fudbalera u historiji.

Čuveni engleski veznjak važio je za jednog od najboljih koji su se pojavili na evropskim terenima krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ali su veliku karijeru zaustavile stvari koje nisu imale veze sa fudbalom.

Dio karijere Gascoigne je proveo u Laziju. Igrao je tamo od 1992. do 1995. godine, a njegov nekadašnji šef Dino Zoff ističe da mu je nevjerovatno žao što je Gazza tek tako bacio svoju umjetnost u igri.

"Bio sam posve očajan. On je bio veliki umjetnik koji je odbacio svoju umjetnost. Uvijek sam obožavao umjetnike, one ljude koji kreiraju. Golmani ne kreiraju ništa. Žao mi je njega, on je odbacio svoju umjetnost na veoma loš način", rekao je Zoff i nastavio je:

"Moje srce je plakalo za njim. Tada je bilo evidentno da će imati problema kada prestane da igra fudbal. To je bilo logično", istakao je Zoff.

Prisjetio se i kako je na početku jedne sezone stigao u klub sa popriličnim viškom kilograma.

"Vratio se u trening kamp sa 12 kilograma viška. Došao je sa kosom vezanom u rep. Kada se pojavio morao sam da pitam pomoćnike ko je to. Nisam htio da vjerujem da je to on. Ali, to je Gascoigne, moja najveća žalost u karijeri", istakao je Zoff.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarni Gazza je prošao dosta toga nakon završetka karijere. Liječio se od alkohola i narkotika, a nedavno se pojavio na sudu zbog seksualnog napada.

U karijeri je Gascoigne igrao za Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers, Middlesbrough, a sa ozbiljnim fudbalom je prestao u dresu Evertona 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi