Momčilo Mrkaić srušio Voždovac u Zemunu
Foto: HŠK Zrinjski

Nekadašnji fudbaler Zrinjskog i Radnika junak pobjede Zemuna

Momčilo Mrkaić srušio Voždovac u Zemunu

Fudbaleri Zemuna su nakon tri vezana poraza u 13. kolu srbijanske Super lige konačnu upisali trijumf i to rezultatom 2:1 nad Voždovcem.

Bolje je Zemun otvorio susret i poveo već u petoj minuti kada je bh. fudbaler Momčilo Mrkaić pogodio na asistenciju Lukića.

Ubrzo je Voždovac uzvratio. Naime, gosti su pet minuta kasnije porvanali preko Ješića, ali se nedugo nakon ovog gola ponovo "ukazao" Mrkaić.

Mrkaić je u 17. minuti svojim drugim golom na utakmici doveo Zemun do novog vodstva. Nakon furioznih prvih 20-ak minuta golova u ostatku meča nije bilo, pa se ispostavilo je da je Mrkaić u 17. minuti postavio i konačni rezultat.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, Momčilo Mrkaić je rođen u Trebinju, karijeru je počeo u Leotaru, a kada su bh. klubovi u pitanju branio je boje Drine, Radnika, Viteza i Zrinjskog. Član Zemuna je od ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi