Monchi dovodi trojicu igrača: Ako već ne mogu igrati u svojim klubovima, mogu u  Romi
Kriza drma Romu, morat će Monchi da dovodi nove igrače i to već u januaru, a za sada je pojačanja pronašao u Engleskoj, Njemačkoj i Španiji

Kakva su ovo "pojačanja"?

Monchi dovodi trojicu igrača: Ako već ne mogu igrati u svojim klubovima, mogu u Romi

E. Škorić
Teme:

Roma slabo igra u posljednje vrijeme i gubi korak za ekipama koje za sada jurišaju na pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Remi na Sardiniji protiv Cagliarija (2:2) s dva igrača više svakako je novi težak udarac za Romu, ali trener Eusebio Di Francesco je dobio podršku i pored svih slabih rezultata u posljednje vrijeme.

Unatoč nagomilanim pojačanjima prošlog ljeta, Roma igra ispod nekog svog nivoa, ali ekspert za transfere (ovaj put nije opravdao taj epitet) Monchi sprema nove kupovine u januaru.

Navodno Monchi želi da dovede na Olimpico trojicu nogometaša. Prvi na listi želja je veznjak Borussije Dortmund Julian Weigl.

Nijemca želi i Milan, a Borussija je navodno spremna da ga pusti na posudbu jer nije u prvim planovima trenera Luciana Favrea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored njega, Roma će pokušati da dovede Davidea Zappacostu iz Chelseaja, kojeg traže još neki timovi u Seriji A, a na listi je i veznjak Atletico Madrida Tomas Party.

Svi oni uglavnom ne igraju redovno u svojim timovima, a Monchi smatra da su dovoljno dobri da popune tim Rome i da mogu biti korisni u borbi za Ligu prvaka, odnosno za plasman u grupnu fazu iste, pošto je teško očekivati da Roma isti osigura osvajanjem ovog takmičenja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi