Monchi je kralj: Roma, ni kriva ni dužna, 'otima' veliki novac od Zvezde!

Radonjićev transfer veseli i Rimljane

Monchi je kralj: Roma, ni kriva ni dužna, 'otima' veliki novac od Zvezde!

Iako će transfer Nemanje Radonjića iz Crvene zvezde u Olympique Marseille biti jedan od najvećih u historiji beogradskog kluba, crveno-bijelim će pripasti samo 'dio kolača' od ukupnog obeštećenja.

Marseille će Radonjića platiti 12 miliona eura, ali Zvezda će od te cifre inkasirati oko sedam miliona eura dok će ostatak novca pripasti igraču, menadžeru i - Romi.

Nemanja Radonjić je još prije četiri godine potpisao za Romu, gdje se nije dobro snašao i uslijedile su brojne posudbe. Jedno vrijeme je kao posuđen igrač nastupao za Čukarički, a od jula prošle godine je fudbaler Zvezde u kojoj je prvo bio na posudbi, nakon čega je postao i njen član.

Romi je svakako trebao pripasti jedan dio od ovog obeštećenja, ali je prvobitno bilo riječ o cifri od 1.8 miliona eura (15%). Međutim, italijanski mediji tvrde da je Monchi isposlovao 25% od obeštećenja što iznosi ravno tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na osnovu toga što Radonjić napušta klub godinu dana prije isteka ugovora, Monchi je dogovorio bolji procenat za Rimljane koji tako dobijaju solidan novčani iznos za fudbalera koji zapravo nikada nije bio niti važan član kluba, niti je bio u bilo kakvim ozbiljnim planovima.

Transfer Nemanje Radonjića u Marseille bit će realizovan nakon revanš utakmice Crvene zvezde i Salzburga, što će biti njegov oproštajni meč.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi