Monchi je mogao napraviti grešku života: "Nazvao me zadnji dan u januaru i nudio ga na posudbu"

Sreća pa je ostao u Romi

Monchi je mogao napraviti grešku života: "Nazvao me zadnji dan u januaru i nudio ga na posudbu"

E. Čaušević

Prije dvije godine Roma je odlučila angažovati Monchija kao sportskog direktora nakon što je napravio odlične rezultate u Sevilli.

Monchi je napustio Sevillu i prihvatio ponudu Rome, te su mnogi očekivali da napravi u rimskom klubu ekipu koja će konačno osvojiti neku titulu. Dosta ambiciozno Monchi je krenuo u sve to, ali je prodajom ključnih igrača poput Salaha i Alissona poljuljao povjerenje navijača.

Od tog novca Monchi je doveo mlade i neprovjerene igrače zbog čega je prošla sezona za Romu bila totalna propast. Jedini dobar potez kojeg je Monchi napravio prošlog ljeta bilo je dovođenje Nicola Zaniola iz Intera kao dio transfera Radje Nainggolana.

Zaniolo je u drugom dijelu prošle sezone briljirao i izborio se za mjesto u prvom timu Rome. Međutim, da se Monchija pitalo on ne bi prošle godine uopšte zaigrao u prvom timu Vučice.

Naime, bivši generalni menadžer Genove, Giorgio Perinetti, otkrio je da ga je Monchi zvao u januaru i svim silama pokušao dogovoriti odlazak Zaniola na posudbu u Genovu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zadnji dan zimskog prelaznog roga Monchi me zvao i bio je jako ozbiljan. Pitao je da li smo zainteresovani da uzmemo Zaniola na posudbu do kraja sezone i pokušao je da nas uvjeri da je to pravi potez. Mi nismo imali mogućnosti za to i zbog toga je Zaniolo ostao u Romi. Pokazalo se da je to za njega bilo najbolje, ali Monchi ga se pokušao riješiti jer nije vjerovao u njega", rekao je Perinetti.

Monchi je nakon nekoliko itekako loših poteza shvatio da nije baš pravi čovjek za Romu i odlučio je da napusti klub i vrati se u Sevillu. Na sreću navijača Rome posudba Zaniola nije uspjela i on je sada jedan od najboljih mladih igrača u Italiji.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Srednja zalost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi