Džeko očekivano u najboljem timu 1. kola Serie A

Sjajno igrao protiv Genoe

Džeko očekivano u najboljem timu 1. kola Serie A

Edin Džeko za sjajnu partiju protiv Genoe nagrađen je uvrštanjem u idealni tim 1. kola Serie A.

Na startu šampiona Džeko i Roma su remizirali protiv Genoe odigravšii 3:3, a najbolji pojedinac meča na Olimpicu bio je upravo bh. napadač, sa pogotkom, asistencijom i još nekoliko 'zicera'.

Prema izboru portala Sofascore.com, Džeko je na kraju bio i najbolje ocijenjeni igrač, a kada je tako onda i ne čudi što se našao u idealnom timu 1. kola koji, između ostalog, čine još Muriel, Brozović, Insigne, Chiellini, Candreva, Immobile...

Gol koji je postigao Genoi za Džeku je bio ujedno i 88. u dresu Rome, pa je sada usamljen na sedmoj poziciji najboljih strijelaca rimskog kluba u historiji. Iza njega sada je ostao Abel Balbo koji je dao jedan gol manje, a naredna meta za našeg napadača je Vincento Montella koji je na šestom mjestu sa 102 gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imat će Džeko svakako priliku da se probije u sami vrh najboljih strijelaca i historiji Rome nakon što je nedavno potpisao novi ugovor, prema kojem će na Olimpicu ostati sve do 2022. godine.

Team of the Week provided by Sofascore LiveScore
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zazamir
gazijaa pusi kurac
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti