Monchi već našao zamjenu za Edina Džeku

Razmišljaju o budućnosti

Monchi već našao zamjenu za Edina Džeku

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko već nekoliko sezona je najbolji strijelac Rome, no u rimskom klubu žele biti spremni za njegov odlazak jer Džeko uskoro slavi svoj 33. rođendan.

Očito su na Olimpicu već počeli razmišljati o tome da će Džeko jednog dana napustiti Romu i žele spremno to dočekati. Italijanski mediji prenose da u Romi već lagano traže igrača koji će biti dostojna zamjena za bh. napadača, a na meti Vučice nalazi se posebno jedan napadač.

Naime, radi se o Andrei Belottiju koji je oduševio svojim igrama u Torinu i pravo je čudo kako još uvijek nije promijenio klub. Calcionews24 prenosi da je Monchi pokazao veliki interes za napadača Torina i siguran je da bi on bio dostojna zamjena za Edina Džeku.

Belotti bi u Romu mogao doći već na kraju ove sezone bez obzira na to da li će Džeko otići ili ostati. U Torinu su jasno poručili da on može ići ukoliko se aktivira otkupa klauzula koja iznosi oko 100 miliona eura. Ipak, Monchi se nada da bi Belotti mogao doći za nekih 60 miliona eura, te u suprotnom pravcu je spreman poslati Diega Perottija.

Edin Džeko dobio nagradu za najbolju asistenciju u 2018. godini

Vučica je bila sigurno najveće iznenađenje prošle sezone u Ligi prvaka pogotovo jer su u četvrtfinalu ovog takmičenja uspjeli izbaciti Barcelonu. Roma ove sezone ne igra ni približno kao prošle, no navijačim rimskog kluba se nadaju da će njihov tim biti dosta bolji u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je odlučila nagraditi pojedine fudbalere izborom za najbolje poteze u 2018. godine. Rimski klub je jučer na zvaničnoj stranici objavio da su izabrali igrača koji je imao najbolju asistenciju prošle godine, a ta nagrada otišla je u ruke Edina Džeke.

U veoma teškoj konkurenciji navijači su na kraju odlučili da ova nagrada ide Džeki za sjajnu asistenciju na meču protiv Shakhtara u kojem je Roma vjerovatno prelomila sezonu u Ligi prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Čuo sam da Tan traži Dzeka u FK Sarajevo. Pravimo evropsku ekipu
31 1
Krivaja Zavidovići
Roma će naći zamjenu, ali šta će naša repka? Bajić, Kodro, Prevljak, Demirović, Hodžić, Koljić... ne mogu kopačke da nose Ibiševiću, a kamoli Džeki...
30 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti