"Tužno je to - razočarao me, a mogao je biti velika zvijezda"

Walter Sabatini o Javieru Pastoreu

"Tužno je to - razočarao me, a mogao je biti velika zvijezda"

Legendarni Walter Sabatini je danas sportski direktor Sampdorije. U posljednje vrijeme se, nažalost, muči sa zdravstvenim problemima, ali je nakon izlaska iz bolnice razgovarao sa medijima o nizu tema.

Tokom gostovanja na Rai 3 je govorio o svom zdravlju, ali i danima provedenim na rukovodećim funkcijama u Palermu, Romi, Interu i Sampdoriji.

Dotakao se i Javiera Pastorea koji danas nosi dres Rome, a za kojeg smatra da je mogao postati "superstar".

"Bilo mi je teško kada sam morao prodati neke Romine igrače, ali to je bio problem čitavog kluba i morali smo se nositi s time", izjavio je Sabatini, pa se osvrnuo na Pastorea:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mnogo je igrača koji su me razočarali tokom godina. Odličan primjer je Pastore koji je u Palermu igrao fudbal kakav samo možete sanjati. Ali onda je otišao u PSG i zadovoljio se svojim dotadašnjim postignućima, jednostano je 'digao noge u zrak' i lagano plovio... To je jako tužno, jer je mogao postići puno više".

Javier Pastore se nakon sedam godina u Parizu ljetos vratio u Seriju A i potpisao za Romu, ali osim dva zaista majstorska gola petom, nije imao veći uticaj na dosadašnji dio sezone rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti