Stvara se još jedan moćan tim: Stižu dva provjerena fudbalera, ali to je samo početak
FOTO: EPA

Visoke ambicije imaju

Stvara se još jedan moćan tim: Stižu dva provjerena fudbalera, ali to je samo početak

Haris Zilić

Monza je ostvarila historijski plasman u Seriju A.

Vodeći ljudi kluba Silvio Berlusconi i Andrea Galilani kreću u slaganje odličnog tima, a kao cilj su naveli borbu za Evropu odmah u debitantskoj sezoni u Seriji A.

Prvo pojačanje Monze bit će Andrea Ranochia fudbaler Intera koji će doći kao slobodan igrač. Uskoro se očekuje da u Monzu dođe i Antonio Candreva, pomenuti dvojac bi donio određeno iskustvo timu Monze.

Tu nije kraj, jer Berlusconi planira da obavi razgovore sa veznjakom Fiorentine Sofyano Amrabataom, a na meti Monze su Burak Yilmaz, Joseph Paintsil, a čini se da bi moglo biti novog balkanskog duha u timu, jer je Monza navodno zainteresovana i za reprezentativca Sjeverne Makedonije Enisa Bardhija koji je ove sezone ispao sa Levanteom iz La Lige.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Monza očigledno neće imati primarni cilj opstanak u prvoj sezoni u društvu najboljih, kao što ima većima timova koj izbor promociju, već žele odmah krenuti s ozbiljnim rezultatima u italijanskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi