Bolju godinu Silvio Berlusconi nije mogao da zamisli, a sada dovodi Miralema Pjanića?

Lista želja novog člana Serije A

Bolju godinu Silvio Berlusconi nije mogao da zamisli, a sada dovodi Miralema Pjanića?

Edmir Škorić

Nakon što je u finalu doigravanja pobijedila Pisu sa 4:3, Monza je ostvarila povijesnu promociju u Seriju A.

U njenoj stogodišnjoj povijesti ovo je prvi put da će igrati u najvišekm rangu italijanskog nogometa. Vrlo brzo je Monza od Serije C stigla do Serije A, nakon što ju je 2018. godine preuzeo bivši premijer Italije i nekadašnji predsjednik Milana Silvio Berlusconi.

"Želimo da osvojimo prvenstvo i da igramo Ligu prvaka", poručio je uvijek optimistični Berlusconi, a s njim zajedno radi i Adriano Galliani. Tandem je radio čuda s Milanom, sada to rade i s Monzom. "Milan prvak Italije, Monza u Seriji A, ovo je najbolja godina za moje srce", rekao je Berlusconi.

Galliani je ekspert za prave transfere i uveliko radi na njima, a na listi želja, sudeći prema italijanskim medijima, nalazi se nekoliko zvučnih nogometaša.

Ime o kojem se u posljednjih nekoliko sati najviše priča je Stefano Sensi, veznjak koji je pronašao kontinuitet zahvaljujući šestomjesečnoj posudbi u Sampdoriji. Inter je vlasnik njegovog ugovora i bio bi spreman da ga proda Monzi, koja sasvim sigurno ima mogućnost dovođenja jednog takvog igrača.

Drugo ime je već iskusni Miralem Pjanić, bh. reprezentativac koji je pod ugovorom s Barcelonom, a prošle sezone igrao je na posudbi za Bešiktaš. Na Pjanića u Barceloni ne računaju previše, iako će odraditi pripreme s Kataloncima.

Vjeruje se da je njegova želja povratak u Seriju A, a tamo ga želi nekolicina timova, no Monzu nikako ne trebao otpisati. S obzirom na nedostatak ponuda velikih timova, ovo bi ipak mogao da bude zanimljivo za Pjanića jer bi dobio mogućnost da redovno igra.

Jedan od najvećih snova čelnika Monze je Andrea Belotti, napadač Torina, koji se zasitio trenutne sredine i igranja "nevažnih" utakmica bez pravog izazova, ali je pitanje je li transfer ostvariv i realan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dries Mertens, iskusni ofanzivac Napolija, ostat će bez ugovora i ima priliku da kao slobodan igrač promijeni tim, pa vidjet ćemo hoće li ga zanimati poziv Berlusconija i Monze...

U svakom slučaju, velika neka imena na radaru su Monze, koja će biti pravo osvježenje u novoj sezoni Serije A.

Top Komentari

Arnel925
Pjanke I jeste kvalitet Monze haha
7 2
King_Kenny
...sto da ne?...bolje nego Turska...odlicna ekipa da ozivi karijeru,a i on bi sigurno pomogao svojim iskustvom...Berlusconi ce od ove ekipe napraviti stabilnog prvoligasa,a za nekoliko sezona ni europska takmicenja nisu iskljucena...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi