"Moramo iskoristiti naše ofanzivne kvalitete ili će trka za prvaka biti gotova"

Michael Zorc jasan

"Moramo iskoristiti naše ofanzivne kvalitete ili će trka za prvaka biti gotova"

E. Škorić

Sportski direktor Borussije Dortmund Michael Zorc govorio je o sutrašnjem derbiju protiv Bayerna.

Dortmundska momčad nema pravo na poraz ukoliko želi da ostane u igri za titulu. Trenutno Bayern ima +4 ispred Milionera, pa bi Bavarci pobjedom u Dortmundu praktično počeli da slave titulu.

"Moramo da pobijedimo ako želimo i dalje vjerovati u titulu. Bilo koji drugi rezultat značio bi preuranjeni kraj utrke za naslov. Sutra će biti izazov jer se sastaju dvije najbolje momčadi u prvenstvu, ali moramo obratiti pažnju i na ostale ekipe koje se gore za mjesta u Ligi prvaka", izjavio je Zorc, pa dodao:

"Moramo sutra biti svjesni naših ofanzivnih kvaliteta. Uvijek možemo da postignemo gol, znamo kako zatresti mrežu Bayerna".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Glavni adut Borussije bit će mladi Erling Haalanda, ali Raphael Guerreiro je sa tri gola u prethodna dva meča također nagovijestio da će biti opasan po gol Bayerna. Tu su i drugi Borussijini majstori poput Sancha, Thorgana Hazarda, Juliana Brandta, Marca Reusa, Achrafa Hakimija...

Inače, utakmicu možete igrati i u kladionici MOZZART, a kvote pročitajte OVDJE.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Vidim po rijecima Zorka, Bayern sutra ne igra! Svjesni ofanzive, Bayern dao vise i primio manje golova od Borussie...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi