Morata se jučer oprostio od Fabregasa, a on bi već sutra mogao otići iz Chelseaja

Španski napadač se vraća u La Ligu

Morata se jučer oprostio od Fabregasa, a on bi već sutra mogao otići iz Chelseaja

M. Šljivak

Španski napadač Alvaro Morata na korak je od odlaska iz Chelseaja.


Kako navode engleski mediji, 26-godišnji fudbaler će u narednim danima napustiti redove tima sa Stamford Bridgea i pojačat će ekipu Seville.

Dogovor između Chelseaja i španskog tima je veoma blizu. Morata je pristao na odlazak i izvjesno je da ćemo ovog napadača gledati u dresu tima iz Andaluzije.

Španac je u Chelsea stigao kao veliko pojačanje u julu 2017. godine. Plaćen je 66 miliona eura madridskom Realu, ali očekivanja nije opravdao.

U godinu i po dana na Stamford Bridgeu postigao je 24 gola u 72 utakmice, a od navijača londonskih Plavaca oprostio se sa dva gola u FA Kupu protiv Nottingham Foresta.

Pored Seville Morata se povezivao i sa prelaskom u redove Milana, ali od toga na kraju neće biti ništa, jer menadžer Chelseaja Maurizio Sarri nije mogao dovesti napadača Rossonera Gonzala Higuaina.

Morata ostavio oproštajnu poruku Fabregasu

Alvaro Morata neće biti jedini španski fudbaler koji je napustio tim sa Stamford Bridgea.

Jučer je posljednji put u dresu londonskog tima nastupio legendarni veznjak Cesc Fabregas, kojipostaje novi član francuskog Monaca.

"Ne znate koliko ćete nam nedostajati. Hvala za lijepe i sretne trenutke tebi i tvojoj porodici", napisao je Morata na Instagramu uz zajedničku fotografiju.

Cesc, bivši igrač Barcelone i Arsenala, u suzama je napustio Stamford Bridge, a iako se povezivao s Milanom duže vrijeme, odlučio je navodno da prihvati poziv Thierryja Henryja i Monaca, koji je već doveo nekoliko pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će Chelsea ostati bez dvojice španskih fudbalera, ali njihovo odsustvo vjerovatno neće puno utjecati na ovaj tim, jer nijedan od njih nije bio prvi izbor kod Sarrija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi