"Vjerovatno bih prešao u Manchester United da Ryan Giggs nije igrao 200 godina"

Pedersen ostavio dubok trag u Blackburnu

"Vjerovatno bih prešao u Manchester United da Ryan Giggs nije igrao 200 godina"

E. Čaušević

Norveški fudbaler Morten Gamst Pedersen i dalje je aktivan iako ima već 40 godina, a mnogi ga pamte po odličnim igrama u dresu Blackburn Roversa.

Pedersen je prošle godine potpisao za norveški klub Alta IF s kojim ima ugovor do kraja ove sezone i očekuje se da će tada iskusni veznjak zvanično objaviti kraj svoje karijere.

Ovaj 40-godišnjak najbolje dane proveo je u dresu Blacburna za koji je igrao čak devet godina dok je ovaj klub bio standardni član Premiershipa.

Pedersen je u Blackburn stigao na ljeto 2004. godine iz Tromsa za nešto više od dva miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje engleskog kluba.

On je u dresu Blackburna odigrao čak 349 utakmica, a posljednji meč za ovaj klub odigrao je 4. maja 2013. godine protiv Birminghama u okviru Championshipa i nakon toga prešao je u Karabukspor.

Pedersen je u dresu Blackburna pružao odlične partije zbog čega je bio na meti nekoliko engleskih klubova, a ponajviše se povezivao s prelaskom u Manchester United.

Međutim, do njegovog odlaska na Old Trafford nikada nije došlo, a Pedersen tvrdi da je Ryan Giggs glavni "krivac" za to.

"Nije tajna da sam od malih nogu navijao za Manchester United i za Blackburn sam debitovao upravo na Old Traffordu. Znam da je Ferguson govorio dosta lijepo o meni tada i da je United bio zainteresovan da me dovede. Postoji mnogo špekulacija oko svega toga, a United je pokazao interes dok sam još bio u Tromsu", kaže Pedersen i dodaje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"No, Ferguson je nakon toga rekao da me nisu doveli jer je u klub tog ljeta stigao Cristiano Ronaldo, a pored njega tu su još bili Giggs i Kieran Richardson. Bilo je i kasnije interesa, ali nije tošlo do transfera. Vjerovatno bih igrao za Manchester United da Giggs nije igrao 200 godina na vrhunskom nivou".

Pedersen je u Karabuksporu bio dvije godine, a onda je potpisao za Rosenborg. Početkom 2016. godine vratio se u Tromso, a zatim je prošle godine potpisao za Altu. U dresu reprezentacije Norveške odigrao je 82 utakmice i zabio je 17 golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Smiri se pasha moj da ti gospodin Rajan Gigs nebi posjetio ženu :)
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi