Mostarsko nebo treperi: Očekuje se start Prve lige FBiH

Euforija Rođenih odavno nije bila veća

Mostarsko nebo treperi: Očekuje se start Prve lige FBiH

Endin Čaušević

Nakon više od tri mjeseca pauze danas se konačno nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i to utakmicama 16. kola.

Prošlog vikenda startao je drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, a ovog vikenda ćemo gledati i mečeve iz Prve lige FBiH. Naravno, u centru pažnje je borba za prvo mjesto koje na kraju sezone vodi u elitni rang bh. takmičenja.

Na ovoj poziciji trenutno se nalazi Velež iz Mostara koji ima sedam bodova više od drugoplasiranog Olimpika. Euforija u Veležu je nevjerovatna u ovoj sezoni, a posebno ovih dana kada se Rođeni konačno vraćaju na teren u pohodu na povratak u društvo najboljih.

Velež danas igra na svom terenu protiv Čapljine i sigurno je da će stadion mostarskog kluba biti ispunjen do posljednjeg mjesta. O utakmici Rođenih priča se već sedmicama, a interesovanje za utakmicu ovog kluba odavno nije bilo veće.

Navijači Veleža već sedmicama pričaju samo o utakmicama svog kluba, te je ovaj klub konačno u centru pažnje u Mostaru. Pred današnji meč vlada nevjerovatno interesovanje, a ulice Mostara u znaku su Veleža. Navijači ovog kluba popularni Red Army sinoć su ukrasile bh. grad, te su na ulicama osvanule nove parole.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Također, na YouTubeu se pojavio i video koji je nasmijao svakog navijača Veleža, ali i sve ostale koji su ga pogledali. Ovaj urnebesni video priča priču o Veležovom putu i povratku u Premijer ligu BiH, a sigurno je da će i vama od smijeha krenuti suze jer ovaj video zaista vrijedi pogledati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi