"Benzema je imao višak kilograma i kasnio na trening, ali..."

Mourinho o Karimu

"Benzema je imao višak kilograma i kasnio na trening, ali..."

Eldar Ganibegović

Prije dva dana u Parizu je održana ceremonija dodjele Zlatne lopte.

Prema mnogim očekivanjima, ovo laskavo priznanje osvojio je napadač Real Madrida i reprezentacije Francuske, Karim Benzema.

Benzema je prošle sezone u dresu Real Madrida nastupio 46 puta, te postigao 44 gola uz 15 asistencija. Osvojio je špansko prvenstvo i superkup, te Ligu prvaka i prema mišljenju mnogih apsolutno zasluženo osvojio ovu nagradu.

Karim Benzema je 2009. godine doveden u Real Madrid iz Olympique Lyona za iznos od 35 miliona eura, a 13 godina nakon toga dostigao je svoj vrhunac.

Sezonu kasnije u Real Madrid stigao je Jose Mourinho, koji je prije toga s Interom osvojio Ligu prvaka. Sadašnji trener Romeje rekao da je imao puno posla s talentovanim fudbalerom i da je morao biti jako tvrd u odnosu s njim.

Jose Mourinho je dao naslutiti da je Karim Benzema tada imao mnogo toga za ispraviti, poput viška kilograma ili kašnjenja na trening.

"Kada sam mu bio trener, bio je vrlo talentovan igrač, u potrazi za svojim identitetom, s ambicijom i odličnom fizičkom spremom. Htio sam da raste što brže i bio sam strog prema njemu, korigovao sam ga u najmanjoj sitnici, u najmanjem kilogramu viška i najmanjoj minuti kašnjenja u treningu.

Ne znam jesam li ja utjecao na njegov razvoj, to samo on zna, ali njegov jak karakter omogućio mu je da napreduje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Karim je sjajna osoba. Nije opsjednut sobom, nije opsjednut Zlatnom loptom, nije osoba kojoj je cilj postići više od jednog ili drugog. On je tip koji puno radi za momčad, pa je Zlatna lopta prirodna posljedica. Mislim da je on igrač opsjednut samo svojom momčadi.

Jako sam sretan zbog njega. On je fenomenalan igrač na vrhuncu svog potencijala. On je svestran igrač. Da su u ekipi bila tri Karima, svi bi nastupili. Jako sam sretan jer ponekad Zlatna lopta prepoznaje čisti talent. Okruni individualni talent i osobu koja brani bit fudbala, a to je kolektiv", rekao je Mourinho.

Top Komentari

Klicko
Karim zvani ucjenjivač i silovatelj!I dobije zlatnu loptu!!!!Zamisli!!!Pa kakav primjer ovaj prljavi svijet daje ovoj djeci???Znači ucjenivati i silovati okej i opet uspjeti u životu?Nemam riječi
0 3
Klicko
Kako je pošlo zadnjih 5 godina prvo luka(amnezija)modric osvoji zlatnu loptu(ni dan danas niko ne zna zašto je osvojio) pa zatim ovaj kloc.Svašta!Uefadrid,penal madrid,vardrid,sudijadrid...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi