Mourinho: Imam pravo na jednu lošu sezonu

Trener Chelseaja na udaru kritika

Mourinho: Imam pravo na jednu lošu sezonu

Jose Mourinho svakodnevno je izložen brojnim kritikama na račun ovosezonskih rezultata Chelseaja. 

Londonski tim pod njegovom palicom ove sezone igra ispod očekivanja i trenutno ima deset bodova manje u odnosu na vodeći City. No, Mourinho se ne opterećuje mnogo s tim, smatrajući da je normalno imati lošu sezonu. 

"Naravno da imam pravo na jednu lošu sezonu, jer nekada stvari jednostavno ne idu onako kako planirate. Imam osjećaj da živim u skroz drugačijem svijetu. Usamljen sam u ovom modernom svijetu nogometa", kazao je Mourinho za britanske medije, dodavši:

"Ja samo želim raditi svoj posao. Nisam političar, nisam PR i nije mi bitno što ljudi misle o meni. Sebe najbolje poznajem i ne želim se mijenjati." 

Portugalac slovi za jednog od najuspješnijih trenera, obzirom da je tokom karijere uspio osvojiti brojne trofeje sa različitim klubovima.

"Kada ostvarim uspjeh kao da se ništa nije dogodilo, a kada sam u lošoj situaciji sa klubom, odmah imam i manje prijatelja u svijetu nogometa. Moja karijera ide dobrim putem, dovoljno je pogledati koliko sam trofeja osvojio sa različitim klubovima. To je nešto što će trajati dugo vremena."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju razgovora imao je poruku i za one koji ga kritikuju. 

"U nogometu postoji jedna vrsta kuture, ali nisam siguran da ću je na engleskom jeziku objasniti najbolje. Mislim da se to naziva 'kultura lešinara'."

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.