Mourinho krade pojačanja bivšem klubu: Dva igrača koje United dugo želi su sada na meti Portugalca
Mourinho želi dovesti Fernandesa i Diasa

Trener Tottenhama ima plan za januar

Mourinho krade pojačanja bivšem klubu: Dva igrača koje United dugo želi su sada na meti Portugalca

S. Pašalić

Jose Mourinho je prošle sedmice preuzeo Tottenham i odmah je startao sa pobjedom na gostovanju kod West Hama rezultatom 3:2.

Spursi su bili u velikoj krizi prije nego što ih je preuzeo Portugalac koji sada mora posložiti kockice i podići atmosferu, ali i razmišljati o pojačanjima ako želi da dođe do prva četiri mjesta na tabeli.

Engleski mediji sada pišu da su prve dvije mete Mourinha dvojica njegovih sunarodnjaka, Bruno Fernandes iz Sportinga i Ruben Dias iz Benfice.

Oba igrača su na meti mnogih evropskih klubova već neko vrijeme, a Mourinho sada želi također da se uključi u utrku.

Fernandes je prošle sezone briljirao i u 53 utakmice je postigao 32 gola i upisao 18 asistencija, a kada se uzme u obzir da je riječ o veznom igraču, broj golova je zaista impozantan.

Ove sezone je nastavio sa sjajnim partijama pa je u 17 utakmica postigao 9 golova i upisao 6 asistencija.

Za njega je najviše ovog ljeta "zagrizao" Manchester United koji je svim silama želio da ga dovede, ali ga Sporting nije pustio, a Mourinho bi sada mogao ukrasti pojačanje svom bivšem klubu.

Dias, koji igra na poziciji štopera također pruža odlične partije ove sezone, a radio je to i prošle. S obzirom da su mu tek 22 godine, bio bi odlična investicija za budućnost, a on je također bio na spisku pojačanja koje je trener Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer želio dovesti ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi