Mourinho o odluci da ostavi Eriksena na klupi: Moram shvatiti šta je u njegovoj glavi...
Mourinho je pobjedom krenuo na klupi Spursa

Danac je bio standardan kod Pochettina, ali danas je odigrao samo 11 minuta

Mourinho o odluci da ostavi Eriksena na klupi: Moram shvatiti šta je u njegovoj glavi...

S. Pašalić

Tottenham je na otvaranju 13. kola Premier lige slavio u gostima kod West Hama sa 3:2.

Jose Mourinho je prije nekoliko dana preuzeo vođenje londonskog kluba nakon što je Mauricio Pochettino dobio otkaz i na najbolji mogući način je krenuo na klupi Spursa.

Portugalac je međutim mnoge iznenadio danas kada je ostavio na klupi Christiana Eriksena.

Danac je bio jedan od standardnih članova prvog tima kod Pochettina, kako prošle, tako i ove sezone iako je ove bio nezadovoljan u Tottenhamu, ali danas je počeo sa klupe i u igru je ušao u 79. minuti, a Mourinho je objasnio svoj potez uoči početka meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije stvar samo kontinuiteta. Naravno, današnja utakmica nam je jako, jako važna, ali i naša budućnost je izuzetno važna. Moram shvatiti što je zapravo Christianu na umu i u srcu i moramo donijeti pravu odluku za klub. Osim toga, smatram da se Lucas, Sonny i Kane najbolje razumiju na terenu", rekao je Mourinho uoči utakmice za BT Sports.

Eriksen je nezadovoljan u Tottenhamu još od ovog ljeta kada ga klub nije želio prodati Real Madridu i sada ne želi potpisati novi ugovor, a narednog ljeta će postati slobodan igrač i potražit će novu sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije