Mourinho ponovo u svom stilu: "Doviđenja!"

Bio je jasan

Mourinho ponovo u svom stilu: "Doviđenja!"

E. Oštraković

Ekipa Rome poražena je od intera sa 2:0, ali ponovo se u centru pažnje zbog svojih izjava našao Jose Mourinho.

Mourinho je prvo nakon utkamice okupio sve igrače oko sebe na teren, a kasnije je otkrio i šta im je tačno rekao.

"Jednostavno sam im rekao da sam veoma ponosan na sve što su napravili i na trud igrača koji su bili umorni. Igrali su sa jednom nogom i slomljenim rebrima i injekcijama protiv bolova. Publika je bila zaista nevjerovatna", rekao je Mourinho, te je nastavio.

"Znate kakav sam, poraz mi uvijek teško pada, ali idem kući sa velikim ponosom u srca. Igrači sutra imaju slobodan dan. Ja ću biti sa omladinskom selekcijom. Nakon toga ćemo krenuti sa radom", rekao je Mourinho.

Nerijetko Mourinho kritikuje sudije, kao i protivničke igrače, a sada je prokomentarisao sve to.

"Veseli me što me napao neko ko je dobio tri godine zabrane igranja zbog klađenja na fudbal. Doviđenja!", jasno je rekao Mourinho.

Smatra se da je Mourinho pod ovim mislio na Renza Ulivierija, predsjednika Udruge italijanskih trenera koji je branio Danielea Chiffija, sudiju utakmice Roma - Monza.

Poraz od Itnera je Romi bio veoma bolan jer se radi o porazu od konkurenta za jednu od pozicija za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter sada ima 63 boda i nalazi se na trećem mjestu, dok se Roma nalazi na sedmom mjestu sa 58 bodova.

Ostaje da vidimo da li do kraja sezone mogu izboriti nastuo u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi