Nuno Espirito Santo će svog miljenika dovesti u Al Ittihad, to posebno raduje Benzemu

Portugalac stiže

Nuno Espirito Santo će svog miljenika dovesti u Al Ittihad, to posebno raduje Benzemu

Edmir Škorić

Karim Benzema je nedavno potpisao za Al Ittihad, prvak Saudijske Arabije sprema nove velike akvizicije.

Francuski napadač iznenadio je mnoge i napustio Real Madrid, te je potpisao bogati ugovor sa Al Ittihadom. On je dogovorio ugovor na dvije godine sa novim prvakom Saudijske Arabije, s opcijom produžetka na godinu dana.

Benzema je dočekan kao kralj i na predstavljanju je na stadionu bilo preko 60.000 ljudi. Nema sumnje da je Francuz potpuno u sjenu bacio Cristiana Ronalda i njegov dolazak u Al Nassr prije nekoliko mjeseci, barem kada je u pitanju samo predstavljanje.

Benzema će imati sjajne saigrače, pošto Al Ittihad radi na dovođenju dva sjajna veznjaka sa velikim iskustvom.

N'Golo Kante je navodno sve dogovorio i nakon sedam godina napušta Chelsea, s kojim je osvajao brojne trofeje uključujući Ligu prvaka, Evropsku ligu, Premier ligu, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Oglasi

Posljednje u nizu pojačanja trebao bi da bude Joao Moutinho. Njega jako dobro poznaje Nuno Espirito Santo, trener Al Ittihada, pošto su sarađivali u Wolverhamptonu.

36-godišnji Moutinho je slobodan igrač nakon što mu je ovog ljeta istekao ugovor s Wolverhamptonom, a u Saudijskoj Arabiji spremni su mu dati bogatu ponudu da odigra nekoliko sezona u redovima aktuelnog prvaka te zemlje.

Moutinho je imao sjajnu karijeru igrajući za Sporting, Porto, Monaco i na koncu Wolverhampton, a tu je i 146 mečeva za Portugal za koji je postigao sedam golova.

S Kanteom će formirati sjajan vezni red, a Benzemi svakako neće nedostajati asistencija.

Vjeruje se da je ovo samo početak i da će Al Ittihad dovesti još puno zvijezda evropskog nogometa, dok će Saudijska liga postati jedna od najpraćenijih na svijetu.

Al Ittihad će braniti titulu u Saudijskoj Arabiji, a najveći rivali su mu Al Hilal i Al Nassr, za koji i dalje nastupa Cristiano Ronaldo, mada je upitno hoće li Portugalac ostati u toj ekipi, s obzirom na razne interese koji uvijek postoje kada je u pitanju jedan od najboljih igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti