Moyes nije prvi na listi: Everton ponovo želi Portugalca na klupi

Karamele u potrazi za novim trenerom

Moyes nije prvi na listi: Everton ponovo želi Portugalca na klupi

Jučer je Everton i zvanično prekinuo saradnju sa Marcom Silvom, portugalskim stručnjakom koji je na Goodison stigao krajem maja 2018. godine.

Karamele su u proteklom periodu uložile ozbiljan novac u pojačanja, ali rezultata nije bilo. Dugo se tresla Silvina stolica, Everton je bilježio jako loše rezultate, a uprava kluba je odlučila Portugalcu uručiti otkaz dan nakon poraza u Merseyside derbiju.

Odmah se počelo špekulisati o tome ko bi mogao biti novi trener ekipe Evertona. Jedno od prvih imena koja su se pojavila u pričama jeste i ono Davida Moyesa, trenera koji je u prošlosti sa Karamelama imao popriličnog uspjeha i koji je klupu ovog tima napustio 2013. godine.

Iako možda Moyes i jeste jedan od kandidata, Sky Sports tvrdi da bi Everton najradije ponovo na klupi svog tima volio vidjeti Portugalca - ovaj put Vitora Pereiru.

Navodno je upravo Pereira prva želja Evertona za poziciju šefa struke.

Vitor Pereira je završio svoju treću sezonu u kineskom Shanghai SIPG, a navodno ne odbacuje mogućnost da sada stigne na Otok i preuzme kormilo Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekulisalo se da je Pereira želja Evertona i 2013. godine kada je klub napustio Moyes, ali je tada na Goodison stigao Roberto Martinez.

Inače, Pereira je u svojoj trenerskoj karijeri, između ostalih, vodio ekipe Porta, Olympiacosa, Fenerbahčea i Minhena 1860.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi