Može li Dinamo na prepunom Maksimiru iznenaditi Benficu?

Osam mečeva Evropa lige večeras na rasporedu

Može li Dinamo na prepunom Maksimiru iznenaditi Benficu?

Večerašnjim susretima osmine finala Evropa lige nastavlja se drugo po jačini fudbalsko takmičenje u Evropi.

Ljubitelji fudbala širom Starog kontinenta će imati priliku da gledaju nekoliko vrlo zanimljivih susreta, a u centru pažnje, barem što se nas s prostora bivše Jugoslavije tiče, bit će utakmica Dinamo Zagreb - Benfica.

Zagrepčani igraju kao preporođeni ove sezone, a svoj san u Evropa ligi nastavljaju susretima protiv slavne Benfice. Dinamo po kladionicama naravno nije favorit u ovom dvomeču, ali će svakako večeras na prepunom Maksimiru tražiti šansu da ostvari povoljan rezultat pred revanš.

Dinamu će posao biti otežan i zbog silnih problema sa povrijeđenim igračima među kojima je i bh. internacionalac Izet Hajrović. Također, Modri će biti lišeni pomoći trenera Nenada Bjelice koji je suspendovan i susret će pratiti sa tribina.

Kada su u pitanju ostale utakmice, bit će vrlo zanimljivo u duelima Eintrachta i Intera, kao i Rennesa i Arsenala. Večeras će na teren još jedan od favorita za najviši plasman, Chelsea, koji će igrati na domaćem terenu protiv Dynamo Kijeva.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U ostalim utakmicama sastaju se Sevilla - Slavia Prag, Zenit St. Petersburg - Villarreal, Napoli - Salzburg i Valencia - Krasnodar. Kompletnu ponudu u kladionici MOZZART možete pogledati OVDJE.

Inače, večerašnji susreti se igraju u dva derbina. Četiri meča počinju od 18.55, četiri od 21.00 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi